Tgrt Haber
09 May 2022 12:04 - Güncelleme : 09 May 2022 12:13

İngiltere'de ekonomik kriz! Çocuklar bile aç kaldı!

İngiltere'de yapılan bir araştırma ülkede ekonomi krizin boyutunu ortaya koydu. Araştırma ülkede 2 milyondan fazla kişinin ayın bir gününün yemek maliyetlerini karşılayamadığı ortaya çıktı. Öte yandan 1 milyondan fazla çocuğun öğünlerinde bile kısıtlamaya gidildiği kaydedildi.

İngiltere'de ekonomik kriz! Çocuklar bile aç kaldı!

Yapılan kamuoyu yoklamasına göre, ülkedeki yedi yetişkinden birinin (7.3 milyon kişi) gıdaya ulaşım güvencesi bulunmuyor. Gıda kısıtlamasına gitme ve/veya öğün atlamak zorunda kalanların sayısı da yılın ilk üç ayında yüzde 57 arttı. Guardian'da yer alan habere göre İşçi Parti'nin gölge kabinesindeki Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jonathan Ashworth, elde edilen bulguları 'yıkıcı' olarak tanımladı.

ÇOCUKLARIN ÖĞÜNLERİ KISITLANDI

Food Foundation isimli düşünce kuruluşu tarafından yapılan araştırmaya göre, 2.6 milyon çocuk eskisine oranla daha küçük öğünler yediklerini ya da öğün atlamak zorunda kaldıklarını ifade ediyor. Vakfın Başkanı Anna Taylor, durumun hızla "bir ekonomik krizden, sağlık krizine" doğru ilerlediğini söyledi. Ülkenin en büyük enerji sağlayıcılarından biri, hükümeti gelecek yıl için öngörülen hane başı 1000 sterlin düzeyindeki artış için harekete geçme çağrısı yapmıştı.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...