Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
06 Ekim 2021 10:13

İngiltere'de katil polisin ardından Tinder skandalı

İngiltere'nin başkenti Londra'da bir polis tarafından kaçırılıp öldürülen 33 yaşındaki Sarah Everard'ın ardından Tinder skandalı patlak verdi.

İngiltere'de katil polisin ardından Tinder skandalı
ingiltere,cinayet,polis

Londra'da geçtiğimiz haftalarda 33 yaşındaki Sarah Everard'ı kaçırıp, tecavüz edip ardından öldüren polis memuru Wayne Couzens müebbet hapis cezasına çarptırıldı. İngiltere'yi sarsan cinayetten sonra kadınlar bir bir tedirginliklerini dile getirdi. Son olarak ise ülkede 'Tinder' skandalı ortaya çıktı.

Sarah Everard için düzenlenen anma töreni, koronavirüs kısıtlamaları nedeniyle yasa dışı ilan edilmiş ve katılan kadınların bir kısmı gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınan kadınlardan 28 yaşındaki Patsy Stevenson, 50 polisin Tinder'da kendisiyle iletişime geçtiğini söyledi.

İngiltere'de katil polisin ardından Tinder skandalı

Polis memuru Wayne Couzens tarafından öldürülen Sarah Everard

Stevenson, polislerden korktuğunu bildiklerini ve bunun bilinciyle iletişime geçtiklerini düşündüğünü şu sözlerle ifade etti:

"Profillerinde üniformalı fotoğrafları var veya 'Ben polisim' yazmışlar. Neden böyle bir şey yaptıklarını anlamıyorum. Bir çeşit gözdağı verme gibi, 'Seni görüyoruz' diyorlar sanki ve bu da beni korkutuyor."

Stevenson'ın açıklamalarının ardından emniyet teşkilatı ise "Memurlarımız hem görev sırasında hem de görevde değilken profesyonelce davranmak zorundadır" açıklaması yaptı. 

Stevenson, Sarah Everard cinayetinin bir dönüm noktası olduğunu, birçok kişinin benzer şeyler yaşadığını fark ettiğini fakat polisin kitleyi dağıtmaya çalışmasıyla ortamın hızla korkutucu bir hale dönüştüğünü belirtti. Ayrıca Stevenson, gözaltı sonrası kesilen 200 sterlinlik cezaya da itiraz etmişti. 

İngiltere'de katil polisin ardından Tinder skandalı

Katil polis memuru Wayne Couzens

''KORKU DUYMADAN YAŞAMAYI İSTERDİM''

Gözaltına alındıktan sonra internette komplo teorileri üretenlerin odağına girdiğini belirten Stevenson, anmaya katılarak polise yönelik saldırıları meşrulaştırmayı amaçlayan bir paralı aktör olduğuna dair bilgilerin yayıldığını ve ''sayısız ölüm ve kaçırılma tehdidi aldığını'' da ekledi:

"Dışarda birinin bana baktığını görünce hep korkuyorum. Sizin yaşadığınız gibi korku duymadan yaşamayı isterdim. Fakat ben bir kadınım."

Polis karşıtı bir insan olmadığını ve ölüm tehditlerini yetkililere bildirdiğini söyleyen Stevenson, Tinder'dan iletişime geçen polisler konusunda ise bir başvuru yapmadığını belirtti.

İngiltere'de katil polisin ardından Tinder skandalıGözaltına alınan Patsy Stevenson

SORUŞTURMA BAŞLATILACAK

Stevenson, emniyet teşkilatının kadınlara verdiği, sokakta kendilerini durduran bir polisin davranışındna endişe duyarlarsa yoldan geçen bir otobüse el etmeleri tavsiyesi hakkında da şunları söyledi:

"Kadınlara hayatta kalmak için neler yapmaları gerektiğini söylemeyi bırakın. Onlara daha fazla güvenebilmemiz için durumu düzgün bir şekilde inceleyip, insanların endişelerini dinleyip bunları gidermek için harekete geçmeleri lazım."

Londra Metropolitan Polis Teşkilatı ve Stevenson'ın kendileriyle iletişime geçerek daha fazla bilgi vermesini bu sayede yanlış davranışlarda bulunan polis olup olmadığını inceleyebileceklerini açıkladı.

Metropolitan Polis Teşkilatı'nın başında bulunan Dame Cressida Dick, istifa çağrılarını karşılıksız bırakırken emniyet birimleri içindeki standartlara ve kültüre dair bağımsız bir soruşturma başlatılacağını söyledi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...