Tgrt Haber
17 Temmuz 2021 07:34

İngiltere'de salgın kabusu yeniden yükselişe geçti

İngiltere'de Delta varyant patlak verdi. Sağlık Bakanlığı, 15 Ocak’tan bu yana en yüksek vakanın görüldüğünü açıkladı.

İngiltere'de salgın kabusu yeniden yükselişe geçti
ingiltere,,salgın,

İngiltere’de Sağlık Bakanlığı son 24 saatte 51 binden fazla yeni vaka tespit edildiğini duyurdu. Bu 15 Ocak’tan bu yana kaydedilen en yüksek günlük vaka olarak kayıtlara geçti. 49 kişi daha virüs nedeniyle hayatını kaybetti. Toplam can kaybı ise 128 bin 642’ye yükseldi.

Ülkede nüfusun yarısından fazlası aşı yaptırdı. Bilim dünyasından gelen peş peşe açıklamalarda ise uzmanlar ülkede kısıtlamaların kaldırılmasının dünya için bir tehdit olduğu görüşünü belirtti.

Ülkede toplam 81 milyon 702 bin 466 aşı dozu uygulandı. İngiltere’de 46 milyon 159 bin 145 kişinin bir doz aşı olduğunu belirten Bakanlık, 35 milyon 543 bin 321 kişinin ise iki doz aşı olduğunu açıkladı.

İngiltere’de geçtiğimiz hafta yarım milyon insan koronavirüse yakalandı.

Diğer yandan İngiltere Başbakanı Boris Johnson geçtiğimi günlerde yaptığı uyarıda 19 Temmuz’a kadar günlük vaka sayısının 50 bine ulaşacağını söylemişti.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...