Tgrt Haber
17 Aralık 2021 09:40

İngiltere'de Omicron hızla yayılıyor! Kraliçe Elizabeth Noel yemeğini iptal etti

Birleşik Krallık'ta pandeminin başından bu yana en yüksek vaka sayıları görülmeye başladı. Ülkede endişeye neden olan Omicron nedeniyle Kraliçe II. Elizabeth de Noel yemeğini iptal etme kararı aldı.

İngiltere'de Omicron hızla yayılıyor! Kraliçe Elizabeth Noel yemeğini iptal etti
ingiltere,omicron,covid-19,koronavirüs,kraliçe,elizabeth

Güney Afrika'da ortaya çıkan Omicron varyantı hızla birçok ülkeye yayıldı. İngiltere de yeni varyanttan nasibini aldı. Özellikle son günlerde İngiltere'de vaka sayıları oldukça arttı. İngiltere'de toplam vaka sayısı dün 88 bin 376'ya yükseldi. Ülkenin en üst düzey tıp danışmanı Prof Chris Witty, Omicron varyantının "inanılmaz derecede hızlı yayıldığını ancak takviye aşılar sayesinde etkisini hızla kaybettiğini" söyledi.

Başbakan Boris Johnson da halkı dikkatli olması konusunda uyardı. Ancak Johnson, yeni bir kapanma ya da sokağa çıkma kısıtlaması yönünde karar almayacaklarını söyledi. Kraliçe 2. Elizabeth ise, geleneksel olarak her yıl Noel öncesi verdiği öğlen yemeğini, "Omicron varyantının hızla yayılmasına karşı bir önlem olarak" iptal ettiğini duyurdu.

İngiltere'de Omicron hızla yayılıyor! Kraliçe Elizabeth Noel yemeğini iptal etti

BBC Türkçe'nin haberine göre, Prof. Whitty, geçen hafta alınan kısıtlı önlemlerin ve "kritik önemdeki takviye aşı programının hızlı yayılmayı durdurmasını beklediklerini" söyledi; ancak "işler beklendiği gibi gitmezse bakanlar her zaman bu durumu yeniden değerlendirebilir" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...