Tgrt Haber
15 Ekim 2021 14:25

İngiltere'de test skandalı: 43 bin Covid test sonucu yanlış

İngiltere'de bir laboratuvarda 43 bin kişinin Covid-19 test sonucu yanlış çıktı. Laboratuvardaki test yapımı askıya alındı.

İngiltere'de test skandalı: 43 bin Covid test sonucu yanlış
ingiltere,,covid-19,,aşı,,koronavirüs,

İngiltere Ulusal Sağlık Servisi'nin (NHS) test ve takip uygulamasına göre, Wolverhampton'daki Immensa Sağlık Kliniği'nde 8 Eylül -  12 Ekim tarihleri arasında yapılan Covid-19 testlerinde 43 bin kişinin sonuçları yanlış çıktı. Laboratuvarda bu tarihler arasında 400 bin kişi Covid-19 testi yaptırdı, 43 bin kişinin test sonuçlarının yanlış olduğu anlaşılınca ise test yapımı askıya alındı ve var olan numuneler başka bir laboratuvara yönlendirildi.

Daha önce 20 dakikada sonuçlanan ve daha uygun fiyatlı olan yanal akış (LFD) testlerinde pozitif sonuç aldıktan sonra PCR testinden negatif sonuç alan kişilerin raporları hakkında da soruşturma başlatıldı.

Birleşik Krallık Sağlık Güvenliği Ajansı (UKHSA) yaptığı açıklamada, yanlış sonuçların çoğunun güneybatı İngiltere’de olduğunu kaydetti. UKHSA, yanal akış veya PCR testlerinde "teknik bir sorun" olmadığını, diğer laboratuvarların "normal çalıştığını" ve bu durumun "bir laboratuvara özgür bir olay" olarak nitelendirildiğini ifade etti.

İngiltere'de test skandalı: 43 bin Covid test sonucu yanlış

UKHSA'nın Halk Sağlığı Direktörü Dr. Will Welfare, konuya ilişkin şunları söyledi:

"Son zamanlarda yüksek sayıda yanal akış (LFD) testinin pozitif sonuçlanmasından sonra PCR testlerinin negatif sonuçlandığını gördük. Pozitif bir yanal akış testi alırsanız, Covid-19 olduğunuzu doğrulamak için bir PCR testi yaptırmanız önemlidir. Covid-19 semptomlarınız varsa kendinizi izole edin ve bir PCR testi yapın.''

Immensa Sağlık Kliniği Başkanı Andrea Riposati ise şu ifadeleri kullandı:

 "Bu konuda UKHSA ile tam bir işbirliği içerisindeyiz. Kalite bizim için her şeyden önemlidir. Sağlık Bakanlığı ve Sağlık Güvenliği Ajansı'ndaki ekiplerle yakın işbirliği içinde çalışarak NHS Test ve Takip programı için 2,5 milyondan fazla numuneyi gururla analiz ettik. Bu konunun veya başka herhangi bir şeyin Birleşik Krallık'ın bu salgında yaptığı harika çalışmayı lekelemesini istemiyoruz.''

İngiltere Ulusal Sağlık Servisi'nin (NHS) test ve takip programına göre, Covid-19 testi pozitif sonuçlanan kişilerle temas eden kişilerin de Covid-19 testi yaptırmaları ve test sonuçları pozitif ise kendilerini izole etmeleri tavsiye ediliyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...