Tgrt Haber
22 Kasım 2014 15:04

İngiltere'de Türk otobüs şoförü tacizden tutuklandı

İngiltere'nin başkenti Londra'da bir kadına cinsel tacizde bulunduğu öne sürülen Türk otobüs şoförüne 1 yıl hapis cezası verildi.

İngiltere'de Türk otobüs şoförü tacizden tutuklandı
Londra,İngiltere, türk, otobüs şoförü, taciz,

Londra'nın Tottenham Court Road ile North Finchley arasında sefer yapan 134 no'lu otobüsün son durağında Türk kökenli otobüs şoförü 44 yaşındaki Murat Y.'nin, üst katta uyuyan kadına cinsel tacizde bulunduğu öne sürüldü. Tacize uğrayan kadının şikayeti üzerine harekete geçen Londra polisi, olayla ilgili olarak inceleme başlattı.
Otobüsteki kamera görüntülerinden yola çıkan polis, sürücüyü gözaltına aldı. Polisin araştırması ardından Murat Y., 12 Kasım tarihinde Wood Green Sulh Ceza Mahkemesi'ne sevk edildi. Kamera görüntülerini izleyen mahkeme heyeti, Murat Y.'ye 1 yıl hapis cezası verirken sanığın ayrıca cinsel suçlular listesinde 10 yıl süreyle kalmasına hükmetti. Londra Toplu Taşıma Servisi'nden Baş Müfettişi Matt Bell, taciz olayı ile ilgili, otobüs şoförü Murat Y.'nin görevini kötüye kullandığını ve hak ettiği cezayı aldığını söyledi. Bell, "Olayın meydana gelmesinin ardından zanlı hakkında derhal soruşturma açılmış ve çıkarıldığı mahkemece hapis cezası almıştır. Bu tür saldırılara müsamaha gösterilmeyecektir ve suç işleyenler cezalandırılacaktır" dedi.(Milliyet)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...