Tgrt Haber
04 Haziran 2021 19:25

İngiltere’de vaka alarmı! Delta varyantı ülkeyi sardı

İngiltere’de koronavirüs vaka sayılarında 3 ayın en yüksek rakamı açıklandı. İngiltere Sağlık Bakanlığı’nın açıkladığı tabloya göre ilk olarak Hindistan’da görülen “Delta” varyantı ülke geneline yayıldı.

İngiltere’de vaka alarmı! Delta varyantı ülkeyi sardı
İngiltere,koronavirüs

İngiltere’de son 24 saatte tespit edilen 6 bin 238 yeni tip koronavirüs vakası ile mart ayından beri ilk defa 6 bin sınırını aştı. İngiltere’de vakaların dalgalanması nedeniyle hükümet normalleşme sürecini askıya alabileceğini duyurdu.

SON 3 AYIN EN YÜKSEK VAKA ALARMI

Yeni vaka sayılarının son 3 ayın en yüksek seviyesine ulaşmasının ardından 21 Haziran itibarıyla kaldırılması planlanan kısıtlamalar yürürlükte kalmaya devam edebilir.  Dün 5 bin 274 olarak kaydedilen günlük vaka sayısı ise bugün 6 bin 238 olarak kayıtlara geçti. Böylece 6 bin 397 vakanın kaydedildiği 25 Mart'tan bu yana en yüksek günlük vaka artışı görüldü.

ÜLKEDE EN BASKIN TÜR DELTA VARYANTI

İngiltere’de koronavirüs vakaları sadece bir hafta içinde yüzde 76,5 oranında arttı. İngiltere Halk Sağlığı Kurumu, ilk olarak Hindistan'da görülen "Delta" varyantının, Alfa (İngiltere) varyantını geride bırakarak ülkede en baskın tür haline geldiğini duyurdu.

12-15 YAŞ ARASINDAKİLERE AŞI ONAYI

Öte yandan İngiltere’de aşılama çalışmaları devam ediyor. Son 24 saatte 191 bin 266 ilk, 377 bin 641 de ikinci doz aşı uygulandı.İki doz aşı yaptıranların toplam sayısı 39 milyon 949 bin 694'e ve ikinci doz aşıyı olanlarsın toplam sayısı ise 26 milyon 799 bin 944'e ulaştı. Ülkede yetişkin nüfusun yüzde 75'i ilk, yüzde 50'si de ikinci doz aşıyı olmuş durumda. Öte yandan İlaç ve Sağlık Ürünleri Düzenleme Kurumu (MHRA), 12-15 yaşındakiler için Pfizer/BioNTech'in Kovid-19 aşısını onayladı.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...