Tgrt Haber
14 Ekim 2021 15:29

İngiltere'de yeni varyant paniği! Ülke genelinde soruşturma başlatıldı

İngiltere'de PCR testi negatif sonuç veren birçok kişinin Covid pozitif olduğu ortaya çıktı. Ülkede yeni varyant alarmı verilirken soruşturma başlatıldı.

İngiltere'de yeni varyant paniği! Ülke genelinde soruşturma başlatıldı
ingiltere,delta,alfa,varyant

Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıktığı düşünülen ve iki senedir tüm dünyayı saran koronavirüs pandemisinde ortaya çıkan varyantlar, virüsle mücadeleyi oldukça zorlaştırıyor. Son olarak Hindistan'da ortaya çıkan Delta varyantı İngiltere başta olmak üzere birçok ülkede yıkıcı ölümlere neden oldu. İngiltere'de ortaya çıkan Alfa varyantını ülkeden silen Delta, bulaşıcılık hızının da fazla olması nedeniyle vaka sayılarını yükseltti. 

İngiltere'de yeni varyant paniği! Ülke genelinde soruşturma başlatıldı

Şimdilerde ise İngiltere'de yeni bir varyantın paniği yaşanıyor. Ülkede PCR testleri negatif sonuç veren bir düzine insanın Covid pozitif olduğu ortaya çıktı. Bu durumun yeni bir varyantla ortaya çıkabileceğini belirten İngiliz yetkililer ülke genelinde soruşturma başlattı. 

Uzmanlar, daha önce Alfa varyantında benzer bir durumun görüldüğünü, Alfa'nın Delta ile beraber silindiğini hatırlattı. Soruşturmayı başlatan Birleşik Krallık Sağlık Güvenliği Ajansı (UKHSA) ise bu durumdan şikayetçi olanların resmi makamlara başvurmasını istedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...