Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
13 Ekim 2021 16:23

İngiltere'deki krizde domino etkisi: Limanlar konteynerla doldu

İngiltere'deki TIR ve kamyon şoförü eksikliğinden doğan krizde domino etkisi meydana geldi. Limanlar, konteynerlarla doldu, yük gemileri yanaşamıyor.

İngiltere'deki krizde domino etkisi: Limanlar konteynerla doldu
ingiltere,kriz,liman,şoför

İngiltere'nin AB'den çıkmasıyla başlayan TIR ve kamyon şoförü eksikliği benzin krizinin ardından gıda krizini onun da ardından konteyner krizini doğurdu. İngiltere'de peş peşe gelen krizlere henüz bir çözüm bulunamazken her geçen gün bir yenisi ekleniyor. Son olarak  ülkenin önemli limanlarından Felixstowe’un konteynırlarla dolu olduğunu, bu yüzden büyük yük gemilerinin alternatif limanlara gönderildiğini bildirdi.

İngiltere'deki krizde domino etkisi: Limanlar konteynerla doldu

Danimarkalı konteyner şirketinden yapılan açıklamada, İngiltere’nin toplam konteynır ticaretinin yüzde 36’sının yapıldığı ülkenin doğusundaki Felixstowe limanında biriken konteynırlar nedeniyle artık büyük gemilerin yük boşaltamadığına dikkat çekildi.

Açıklamada, şirkete ait büyük kargo gemilerinin Bristol gibi alternatif limanlara yönlendirildiği, daha sonrasında ise küçük kargo gemileriyle ihtiyaç olduğu kadar yükün Felixstowe limanına getirildiği belirtildi.

İHTİYAÇ DUYULANIN 100 BİN ALTINDA

İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden (AB) ayrılmasıyla AB vatandaşı olan nakliye aracı sürücülerinin sayısının azalması ve Covid-19 salgını ülkede gıda sektöründen, imalat ve enerji sektörüne kadar uzanan sorunlara neden oldu. Uzmanlar, ülkede nakliye sürücülerinin toplam sayısının halihazırda ihtiyaç duyulanın yaklaşık 100 bin altında olduğunu belirtiyor.

İngiltere'deki krizde domino etkisi: Limanlar konteynerla doldu

Ülkede, Brexit ve Covid-19 salgını sonrasındaki ağır vasıta sürücü eksikliği nedeniyle son haftalarda benzin istasyonlarına akaryakıt ulaştırılmasında sorunlar yaşanıyor. İstasyonların önünde uzun kuyruklar oluşurken marketlerde de et, taze sebze, meyve ve makarna gibi kuru gıda raflarının boş kaldığı görülüyor.

İngiltere'deki krizde domino etkisi: Limanlar konteynerla doldu

Ülkede silahlı kuvvetler personeli, 4 Ekim'den itibaren benzin istasyonlarına akaryakıt taşımaya başlamıştı. İngiliz hükümetinden yapılan açıklamaya göre, 100'ü sürücü olmak üzere yaklaşık 200 asker, istasyonlar üzerindeki baskıyı hafifletmek için "geçici" destek sağlıyor.​​​​​​​

İngiltere'de Petrol Perakendecileri Derneği’nin (PRA) 12 Ekim'de yaptığı açıklamada, ülkenin güneydoğusu ve Londra'daki benzin istasyonlarının yüzde 10'unda halen akaryakıtın bulunmadığını belirtilmişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...