Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
12 Temmuz 2019 15:51

İngiltere'den İran'la gerginliği artıracak adım

İngiltere Körfez’e ikinci bir savaş gemisi gönderme kararı aldığını belirtti. İngiltere, İran'a ait bir petrol tankerine de yakın zamanda el koymuştu.

İngiltere'den İran'la gerginliği artıracak adım
ingilter,,iran,,petrol,,tanker,,gemi,,hms duncan,,körfez,

İngiliz Sky News kanalında yer alan haberde, İngiltere'nin Körfez’e HMS Duncan isimli ikinci bir savaş gemisi daha göndereceği belirtildi.

İKİNCİ GEMİ OLACAK

İngiliz hükümeti, Körfez’deki askeri varlığını güçlendirmek ve İran’ın tehditlerini önlemek için bir savaş gemisi daha gönderecek. HMS Duncan, İngiltere’nin Körfez’deki diğer gemisi HMS Montrose ve ABD’li müttefiklerle birlikte hareket edecek.

TANKERE EL KOYDU

Geçtiğimiz hafta İran’a ait bir petrol tankerine Cebelitarık’ta el konulmasının ardından İngiltere ile İran arasında gerginlik yaşandı. İngiliz hükümeti, perşembe günü Hürmüz Boğazı'ndan geçen ticari gemilere ve İngiliz petrol tankerlerine sert bir uyarıda bulunmuştu. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...