Tgrt Haber
13 Kasım 2014 17:42

İngiltere'den kocasına para gönderen kadına hapis cezası

İngiliz mahkemesi, Suriye'de şiddet olaylarında yer alan kocasına para göndermek isteyen kadını hapis cezasına çarptırdı.

İngiltere'den kocasına para gönderen kadına hapis cezası

İngiliz mahkemesi, Suriye'de şiddet olaylarında yer alan kocasına para göndermeye çalışan Amal el-Wahabi isimli İngiliz vatandaşı kadına 28 ay hapis cezası verdi.

Londra'daki Old Bailey Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davaya bakan yargıç Nicholas Hillard, 27 yaşındaki Wahabi'nin kocasının Suriye'deki şiddet olaylarına katıldığını bildiğini, kadının göndermeye çalıştığı paranın şiddet olaylarında kullanılacağının farkında olduğunu belirterek, Wahabi'yi Suriye'deki çatışmalarda yer alan yabancı savaşçılara kaynak sağladığı gerekçesiyle suçlu bularak 28 ay hapis cezasına çarptırdı.

Wahabi, bölgeye seyahat edecek arkadaşı Nawal Msaad'ı kandırarak, kocasına iletmesi için arkadaşına 20 bin avro vermiş ve cihat yanlısı savaşçıya kaynak sağlamakla suçlanmıştı. Msaad'ın paranın ne amaçla kullanılacağına ait herhangi bir bilgiye sahip olmadığının doğrulanmasıyla hakkındaki suçlamalardan aklanırken, bugün hakim karşısına çıkan Wahabi, mahkemede parayı kocasına neden göndermek istediğine ilişkin açıklamalarda bulundu. Fas asıllı İngiliz vatandaşı kadın, 2013 Temmuz'da eşinin yurt dışında yaşamak için kendisini iki çocuğuyla yalnız bırakarak gittiğini söyledi.

Wahabi, kocasına göndermek istediği paranın Türkiye'de emlak satın almak isteyen kocasına yardım amaçlı olduğunu ifade ederek, yeni bir ülkede yeni bir hayata başlamayı planladıklarını kaydetti.

Mahkemede ayrıca Wahabi ve Davis'in telefon mesajları da okundu. Mesajlardan birinde Wahabi'nin kocasına "Lütfen geri dön. Benim düşünmem gereken iki çocuğum var. Hem anne hem babayım, bu çok zor" yazarken, Davis'in "Allah seni fazlasıyla ödüllendirecek, sadece sabırlı ol" cevabını verdiği belirtildi.

İngiliz hükümeti, 500'den fazla İngiliz vatandaşının Suriye'ye ve Irak'a savaşmak için gitmiş olabileceğini tahmin ediyor. İngiltere'de polis bu yıl, çoğu Suriye ile bağlantılı 200'den fazla kişiyi terör şüphesiyle gözaltına aldı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...