Tgrt Haber
06 Haziran 2022 12:20 - Güncelleme : 06 Haziran 2022 12:31

İngiltere'den Putin'i kızdıracak hamle: İlk kez uzun menzilli füze gönderiyor

Rusya’nın Ukrayna’ya saldırısı devam ederken ABD ve Almanya’dan sonra bir destek de İngiltere’den geldi. İngiltere ilk kez Ukrayna’ya uzun menzilli füze sistemi gönderecek. 

Editör: Gülden Kılıç / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
İngiltere'den Putin'i kızdıracak hamle: İlk kez uzun menzilli füze gönderiyor
Ukrayna,ABD

Rusya’nın Ukrayna’ya saldırı harekatı tüm şiddetiyle devam ediyor. Ülkenin doğusunda ve güneyinde yoğunlaşan savaşta Donbas ve Luhansk bölgesi kritik bir nokta. Son zamanlarda Rusya’nın bazı bölgeleri kontrol altına alması ve saldırılarını sertleştirmesi Batılı ülkelerin ve ABD’nin Ukrayna’ya olan desteğini artırdı. İngiltere, savaşın başlamasından bu yana ilk kez Ukrayna’ya uzun menzilli füze sistemi göndereceğini açıkladı.

PUTİN’İN UZUN MENZİLLİ TOPÇU SİSTEMİNE KARŞI 

İngiltere, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in tehdidine rağmen Ukrayna’ya füze sistemi göndereceklerini duyurdu. İngiltere Savunma Bakanı Ben Wallace yaptığı açıklamada, İngiltere’nin savaşın başından bu yana Ukrayna’ya ilk kez 80 kilometre mesafedeki hedefleri vurabilen uzun menzilli M270 çoklu füze sistemi göndereceğini söyledi. Wallace, "Bu son derece yetenekli çoklu füze sistemleri, Ukraynalı dostlarımızın Putin'in birliklerinin şehirleri yok etmek için ayrım gözetmeksizin acımasızca kullandığı uzun menzilli topçu sistemine karşı kendilerini daha iyi korumalarını sağlayacak” dedi.

ALMANYA VE ABD'DEN DE DESTEK

ABD Başkanı Joe Biden, geçtiğimiz hafta Ukrayna’ya menzilli çoklu füze fırlatma sistemi ile M142 topçu roket sistemi gönderileceğini duyurmuştu. Rusya Devlet Başkanı Putin ise yaptığı açıklamada, uzun menzilli mühimmat gönderilmesi durumunda Ukrayna’da daha önce hedef alınmayan noktaları vurmakla tehdit etmişti. Savaşın başından beri askeri destek konusunda mesafeli olan Almanya’da savunma sistemi göndereceğini açıklamıştı. Ukrayna’yı vurmaya devam eden Rusya, ABD ve Batı’yı silah yardımı konusunda uyardı. Vladimir Putin ABD ve Batı’ya seslenerek, Ukrayna’ya uzun menzilli füzeler yollanmaya devam ettiği müddetçe yeni hedeflerin vurulacağını belirtti.

Ukrayna, genellikle sahada kullanılmak üzere M270 ve M142 HIMARS gibi Çoklu Roket Fırlatma Sistemleri (MLRS) istediğini açıklamıştı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...