Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
31 Temmuz 2021 15:09

İngiltere'den uyarı: Daha ölümcül varyantlar kapıda

Pandemiden en fazla etkilenen ve kendi yerli varyantı olan İngiltere’den uyarı geldi. Alfa, Beta, Delta ve Gama gibi virüslerin birleşerek MERS kadar ölümcül başka bir ‘süper varyant’a neden olabileceği uyarısında bulundu.

İngiltere'den uyarı: Daha ölümcül varyantlar kapıda
DELTA,CORONAVİRÜS,AŞI

İngiltere'de bilim kurulu üyeleri dolaşımda olan Alfa, Beta, Delta ve Gama gibi bulaşıcı ve ölümcül varyantların birkaçının birleşmesi sonucunda "süper varyant"ın ortaya çıkabileceğini söyledi. Olası yeni varyantın yüzde 35'lik bir ölüm oranı olan MERS kadar ölümcül olabileceği konusunda uyardı. “küresel aşılamanın hızlanması” gerektiğini kaydettiler.   

MERS KADAR ÖLÜMCÜL

İngiltere’de Acil Durumlar için Bilimsel Danışma Grubu (SAGE) tarafından yeni yayımlanan belgelerde şok iddialar yer aldı. Alfa, Beta, Delta ve Gama gibi bulaşıcı ve ölümcül varyantların birkaçının birleşmesi sonucunda "süper varyant"ın ortaya çıkabileceği konusunda uyardı. Bu yeni varyantın yüzde 35'lik bir ölüm oranına sahip olan MERS gibi ölümcül olabileceğin altını çizdiler. Bu durumun sağlık sistemini çökertebileceğini belirttiler.

İngiltere'den uyarı: Daha ölümcül varyantlar kapıda

COVİD-19 GEÇİREN HAYVANLAR

Londra Hijyen ve Tropikal Tıp Okulu’nda halk sağlığı uzmanı olan Prof. Dr. Martin McKee, yeni bir yerli varyantın ortaya çıkma olasılığını azaltmak için enfeksiyonların azaltılmasına öncelik verilmesi gerektiğini kaydetti. SAGE,  Danimarka'da corona virüsün bir dizi farklı hayvana bulaşabileceği konusunda uyardı ve hayvanların aşılanması gerekebileceği konusunda da uyardılar. Özellikle köpekler, kediler, fareler, sıçanlar ve gelincikler de bu süreçte Covid-19 geçirdi.

İngiltere'den uyarı: Daha ölümcül varyantlar kapıda

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...