Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
30 Kasım 2021 10:17

İngiltere'ye ait F-35 böyle çakıldı: İşte o saniyeler

Akdeniz'e çakılan İngiltere’ye ait F-35 savaş jetinin düşme anının görüntüleri ortaya çıktı. Çarpıcı anların kaydı, yaklaşık 2 hafta sonra paylaşılırken uçağın motorun üzerinde unutulan yağmur kılıfı yüzünden düştüğü belirtildi.

İngiltere'ye ait F-35 böyle çakıldı: İşte o saniyeler
akdeniz,ingiltere,savaş uçağı

İngiliz Kraliyet Donanması'na ait F-35 savaş uçağı, 17 Kasım'da saat 10.00 civarında denize düşmüş ve pilot güvenli bir şekilde kurtarılmıştı. Uçağın düşme nedeniyle ilgili F-35'in koruma brandasının açık unutulduğu iddia edilmişti. İngilizler enkazı suyun dibinden çıkarmak için Pentagon’dan yardım istemişti. Uçağın motorun üzerinde yağmur kılıfı unutulduğu için düştüğü öğrenilirken o anların da videosu paylaşıldı.

İNGİLTERE'YE AİT F-35 BÖYLE ÇAKILDI

Kazadan yaklaşık 2 hafta sonra F-35 savaş uçağının gemiden kalktıktan sonra denize çakıldığı anların görüntüsü paylaşıldı.

İngilizlerin Amiral Gemisi Queen Elizabeth göreve dümen kırıyor. F-35 için kalkış emri veriliyor. Görüntüler de orada başlıyor. 142 milyon dolarlık Amerikan üretimi savaş jeti gemiyi terk edeceği noktaya yöneliyor. Ardından da hızla çakılıyor. Pilot fırlatma koltuğu sayesinde kurtuluyor. Gemideki askerler o noktaya doğru koşturmaya başlıyor. Kayıt da orada sona eriyor.

İNGİLİZ F-35’İ KILIF YÜZÜNDEN DÜŞTÜ

İngiliz basınında yer verilen haberlere göre; incelemeler sonucunda uçağın üzerinde uçuştan önce çıkarılması gereken bir kılıfın olduğu, kalkıştan önce uçağın motorunun üzerindeki yağmur kılıfı çıkarılmadığı için düştüğü belirtildi.

Bakım ekibinin F-35'in motorunu koruyan kırmızı kılıfı çıkartmayı unuttuğunun yapılan inceleme sonucunda ortaya çıktığı belirtilen İngiliz basınındaki habere göre F-35'in motoru kalkış sonrası kılıfı içine çekince arıza gerçekleşti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...