Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
06 Eylül 2021 15:02

İngiltere'yi karıştıran intihar mektubu

Sosyal medyada gündem olan intihar mektubu İngiltere'yi karıştırdı. Eskiden Afganistan'da görev yapan İngiliz askerin, arkasında bir mektup bırakıp intihar ettiği iddia edildi.

İngiltere'yi karıştıran intihar mektubu
ingiltere,,afgan,,asker,,intihar,

Afganistan'da görev yapmış eski bir İngiliz askerinin intihar mektubu, hem sosyal medyayı hem de İngiltere'yi karıştırdı. İngiltere Savunma Bakanlığı, İngiliz Silahlı Kuvvetleriyle birlikte mektubun doğruluğa dair inceleme başlattı. Bakanlığın Basın Ofisi, sosyal medya hesabı Twitter üzerinden yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Sosyal medyada yayımlanan ve Afganistan'da görev almış eski bir askere ait olduğu iddia edilen intihar mektubundan haberdarız. Savunma Bakanlığı ve Silahlı Kuvvetler, bu mektubun meşruiyetini dikkatle inceliyor."

İngiltere'nin Savunmadan Sorumlu Devlet Bakanı James Heappey, bugün Sky News'e yaptığı açıklamada, kendisinin Afganistan'a yaptığı son gezide yanında görev yapmış bir eski asker dahil İngiliz askerlerinin, geri çekilme ve bu ülkede yaşananlarla ilgili hissettiklerinden ötürü intihar ettiğini söyledikten yaklaşık 1 saat sonra katıldığı BBC yayınında ifadelerini düzelterek özür diledi.

''GERÇEKLİĞİ ARAŞTIRILIYOR''

Heappey, Sky News'te bahsettiği olayın yanlış olduğuna dair daha sonra bir dizi rapor aldıklarını söyledi:

"Son birkaç gün içinde birinin canına kıydığının doğru olup olmadığına çok ama çok dikkatle bakıyoruz ancak bu mevzu, Afganistan'daki görevlerinin bir sonucu olarak son 10 yılda çok sayıda hizmet insanının canına kıydığı şeklinde çekilmemeli. Savunma Bakanlığı intihar notunun gerçek olup olmadığını belirlemek için hızla çalışıyor."

Bakan Heappey, Sky News editörünün söz konusu iddiayla ilgili Twitter paylaşımlarını daha sonra sildiğini açıklamasının ardından yine Twitter'dan editörün paylaşımlarına yanıt vererek, doğru olmayabilecek bir şey söylediği için üzgün olduğunu dile getirdi.

''ÇOK SAYIDA ESKİ ASKER CANINA KIYDI''

Heappey, yorumlarının, birlikte çalıştığı ve 2009'daki son Afganistan turuna atıfta bulunan eski bir İngiliz asker tarafından bırakıldığı iddia edilen bir intihar notuna dayandığını söyledi. Savunma Bakanlığı ve ordunun, söz konusu intihar notunun gerçek olup olmadığını belirlemek için hızla çalıştığına işaret eden Heappey, paylaşımına şunları yazdı:

"Ancak ikimiz de biliyoruz ki Afganistan'daki hizmetlerinin bir sonucu olarak akıl sağlığı hastalıklarıyla mücadele ederken çok sayıda eski asker canına kıydı. Bu insanları zor zamanlarında desteklememiz gerektiğine dair ana mesajım duruyor."

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...