Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
23 Kasım 2015 18:42

İnsan kaçakçısı 4 Ukraynalı tutuklandı

Yunanistan'ın Midilli Adası'na yelkenli bir yatla kaçakları götürürken yakalanan Ukrayna uyruklu 4 organizatör tutukland

İnsan kaçakçısı 4 Ukraynalı tutuklandı
ukrayna,

Çanakkale'nin Bozcaada İlçesi'nden Yunanistan'ın Midilli Adası'na yelkenli bir yatla kaçakları götürürken yakalanan Ukrayna uyruklu 4 organizatör tutuklandı. Sahil Güvenlik kamerası, içinde 84 Suriye uyruklu kaçağın bulunduğu yatın yakalanma anını kaydetti.

Bozcaada Yat Limanı'nda 10 gün bağlı bekleyen yelkenli bir yattan şüphelenen Sahil Güvenlik ekipleri, takibe aldı. Geçen çarşamba günü, yat Bozcaada Limanı'ndan denize açıldı, Akvaryum Koyu'na demir attı. Bir gün sonra ise demir alarak Tavaklı İskelesi Mevkii'ne harekete geçti. TCSG 16, TCSG 23, TCSG 308 numaralı Sahil Güvenlik botları yatı takibe aldı. Tavaklı İskelesi'nden Suriye uyruklu 84 kaçağı alarak Yunanistan'ın Midilli Adası'na doğru hareket eden yat, Sahil Güvenlik tarafından durduruldu. Tüm bu anlar, Sahil Güvenlik tarafından termal kamera ile görüntülendi. 84 kaçak ile organizatör olduğu belirlenen Ukrayna uyruklu dört kişi yakalandı.

Yakalanan kaçaklar Ayvacık İlçesindeki Geri Gönderme Merkezi'ne teslim edildi. Gözaltına alınan Ukrayna uyruklu dört zanlı, Ezine'de sevk edildiği adliyede tutuklandı. Kaçak göçmen kaçakçılığında kullanılan 'RUS' isimli yelkenli yat ise yediemin olarak Yeniköy Su Ürünleri Kooperatifi yetkililerine teslim edildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...