Tgrt Haber
28 Ekim 2021 15:21

İnsan kurban eden örgüt lideri polisin karıştığı kazada öldü

Jamaika polisi, insan kurban ettiği Jamaikalı tarikat lideri Kevin Smith'in polis aracının karıştığı kazada ölen iki kişiden birinin olduğunu açıkladı.

İnsan kurban eden örgüt lideri polisin karıştığı kazada öldü
örgüt,,tarikat,,jamaika,

Geçtiğimiz günlerde St. Catherine'de Jamaika polisi, insan kurban ettiği iddia edilen Jamaikalı tarikat lideri Kevin Smith'in otomobil kazasında ölen iki kişiden biri olduğunu açıkladı. Kaza, polis papaz Montego Bay'deki Uluslararası Parthways Kraliyeti Yeniden Tesis Papazlıkları'ndan Kingston'a getirirken yaşandı. Kazanın ardından poli ekibinden üç kişinin ve papazın yaralı halde hastaneye kaldırıldığı duyuruldu, papaz ve bir polis memuru hayatını kaybetti. Komiser Stephanie Lindsay, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

''Bildiğimiz şey, St. James'teki çifte cinayet soruşturmasına karışan iki şüphelinin iki araçla polis memurları eşliğinde Kingston'a götürüldüğü. Eşlik eden aracın verdiği bilgiye göre, çarpma sesi duyulmuş ve aracın devrildiğini fark etmişler.''

 

Smith, iki takipçisinin ritüel biçiminde öldürülmesi üzerine 17 Ekim'de gözaltına alınmıştı ve resmi olarak cinayetle suçlanmak üzere Kingston'a götürülüyordu.

Beyaz cübbe giyen 100'den fazla kişinin insan kurban ettiğine dair ihbar alan polis, Smith'in bulunduğu Montego Bay'deki kilisesine baskın düzenlemişti. Hayatta kalanların anlattıklarına göre, kıdemli üyeler ritüel kapsamında ''Göksel bir yolculuğa'' gönderdiklerini söyledikleri birkaç tarikat mensubunu ''bıçaklıyor'' ve ''kesiyordu.'' 

2 KİŞİ RİTÜELDE BİR KİŞİ BASKINDA ÖLDÜ

Papazın, sosyal medyada tarikat mensuplarının cep telefonlarını evde bırakmalarını istediği bir mesaj ortaya çıktı. Fakat bir üye, cep telefonunu gizlice içeri soktu ve ritüelün nasıl gerçekleştiğini gördükten sonra polisi aradı. Tarikat üyelerinden ikisi ritüel kapsamında öldürülürken bir kişi de polisin kiliseye düzenlediği baskında hayatını kaybetti. Jamaika Polis Teşkilatı'ndan Antony Anderson, polise ateş açıldığını, bıçaklı bir adamın polise saldırdığını ve bir kişinin öldüğünü söyledi.

Anderson, Reuters'a, "Görünüşe göre bu kilisenin üyelerinden biri, örgüt liderleri tarafından kendisine verilen bazı talimatlara uymamayı seçince yaralanmış" dedi.

Polis, olay yerinden 14 çocuğun kurtarıldığını öne sürerken, 31 kadın ve 11 erkek de gözaltına alındı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...