Tgrt Haber
24 Ocak 2014 07:37

İnsanlar açlıktan ölmesin kampanyasına yoğun destek

Yermuk kampında açlıktan ölümlerin önlenmesi için düzenlenen sosyal medya kampanyasına 11,5 milyon twitter kullanıcısı destek verdi.

İnsanlar açlıktan ölmesin kampanyasına yoğun destek
İnsanlar açlıktan ölmesin kampanyası, yermuk mülteci kampı, kampanya, kampanyaya destek,

Suriye'de Filistinli mültecilerin barındığıYermuk kampında açlık nedeniyle meydana gelen ölümlerin önüne geçilmesi için BM'nin düzenlediği sosyal medya kampanyasına 11,5 milyon Twitter kullanıcısının destek verdiği bildirildi. BM Genel Sekreter Sözcü Yardımcısı Farhan Haq, gazetecilere yaptığı açıklamada, BM Filistinli Mültecilere Yardım Ajansı (UNRWA) tarafından düzenlenen üç günlük sosyal medya kampanyası vasıtasıyla, kampta yaşanan sorunların dünya genelinde 10 milyonlarca insana ulaştırıldığını söyledi.
Kampanya kapsamında kuşatma altındaki kampa insani yardım ulaştırılmasına izin verilmesinin talep edildiğini dile getiren Haq, kampanyaya binden fazla kuruluş ve kişinin Thunderclap üzerinden, 11,5 milyon kullanıcının da Twitter üzerinden destek verdiğini belirtti. UNRWA'nın verdiği bilgilere göre son birkaç gün içinde az bir miktar yardımın kampa ulaştırıldığını anlatan Haq, ancak bunun "okyanusta damla" kadar olduğunu kaydederek, UNRWA'nın Suriye genelinde sivillerin barındığı tüm kamplara yardım kuruluşlarının engelsiz girişi için izin verilmesini istediğini ifade etti. Haq, geçen hafta Suriye rejiminin BM konvoyunu daha az güvenli ve daha uzak güzergahtan geçmeye zorlaması nedeniyle çatışmanın arasında kalan konvoyun geri dönmek zorunda kaldığını hatırlattı. Suriye'nin başkenti Şam'daki Yermuk mülteci kampında açlıkla mücadele eden Filistinliler için aralıksız yapılan yardım çağrılarının ardından gıda malzemesi taşıyan UNRWA'ya bağlı ilk konvoy geçen Cumartesi kampa ulaşmıştı. Yaklaşık 160 bin Filistinli mülteciyi barındıran ve Esed güçlerinin ablukasında 7. ayına giren Yermuk Mülteci Kampı'nda, aralarında çocuk ve yaşlıların da olduğu 51 kişi açlıktan hayatını kaybetmişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...