Tgrt Haber
29 Temmuz 2021 09:39

Instagram'dan 16 yaş adımı! Gizli hesap olacak

Instagram, bu kez yeni bir özelliğiyle değil yaş kararıyla adından söz ettirdi. 16 yaş altındakilerin hesapları, ''gizli hesap'' olacak.

Instagram'dan 16 yaş adımı! Gizli hesap olacak
instagram,sosyal medya

Instagram 16 yaşından küçük kişilerin hesaplarını varsayılan olarak gizli hale getirdi. 16 yaşından küçük kullanıcıların ''gizli hesap'' statüsüne alınmasıyla sadece onaylı takipçiler bu hesapları görebilecek.

Hesabı özel kategorisine alınan kullanıcılar, herkese açık hale getirmek istediğinde, Instagram bir uyarı mesajı göndererek özel hesapta kalmanın faydalarını kullanıcıya bildirecek. Instagram, 13 yaş altı kullanıcılar için de yeni uygulamaları teşvik edeceğini duyurdu.

Bugüne kadar yapılan araştırmalar, Instagram'ın "gizlil hesap" olarak atadığı 5 hesaptan sadece birinin kullanıcı tarafından "herkese açık hesap" haline getirildiğini ortaya koydu.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...