Tgrt Haber
09 Ağustos 2020 03:14

Interpol uzman ekip gönderecek!

Lübnan Sağlık Bakanlığı, Beyrut Limanı’nda meydana gelen patlamada 60’tan fazla kişinin kayıp olduğunu bildirdi.

Interpol uzman ekip gönderecek!
lübnan,,interpol

Bakanlık açıklamasında hayatını kaybeden 154 kişinden 25’inin kimliğinin tespit edilemediği ifade edildi. Bunun ardından Uluslararası Polis Teşkilatı (Interpol), kimlik tespiti için Lübnan'a uluslararası uzmanlardan oluşan bir ekip göndereceğini duyurdu. Interpol Genel Sekreteri Jürgen Stock "Interpol'ün deneyimi ülke yetkililerine değerli yardım sağlayabilir ve Lübnan'a gerekli bütün yardımları sağlamaya devam edeceğiz" dedi. Öte yandan patlamanın ardından başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınanların sayısı 19'a yükseldi. Son olarak Beyrut Limanı Müdürü Hasan Kuraytim, Lübnan Gümrükler Müdürü Bedri Zahir ve eski Gümrükler Müdürü Şefik Mari'yi de gözaltına alındı. Söz konusu üç yetkilinin, beş saati aşkın süren sorgunun ardından gözaltına alındığına işaret edildi.

PROTESTOLARDA 1 POLİS ÖLDÜ
Bu arada Beyrut’taki protestolar şiddete dö-nüştü. Protestolar sırasında 1 polis memuru hayatını kaybederken, çıkan olaylarda yaralananların sayısı da 238’e yükseldi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...