Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
19 Haziran 2014 08:50

Irak, ABD'den acil yardım istedi

ABD, Bağdat yönetiminin, IŞİD'e karşı hava saldısı düzenlemesini istediğini bildirdi

Irak, ABD'den acil yardım istedi
ışid,abd,abd,acil yardım,

ABD Genelkurmay Başkanı Martin Dempsey, Irak'ın ABD'den, Irak Şam İslam Devleti'ne (IŞİD) örgütüne yönelik hava saldırısı düzenlemesi talebinde bulunduğunu söyledi.
Dempsey, Kongre'de Pentagon'un 2015 yılı bütçesine ilişkin katıldığı oturumda, "Irak hükümetinden hava kuvveti için talep aldık" ifadesini kullandı. Dempsey, talebin ne zaman geldiğine yönelik ise detay belirtmedi.Obama yönetiminin böyle bir talebe ne yanıt vereceğinin yöneltilmesi üzerine ise Dempsey, "Nerede olursak olalım, IŞİD ile mücadele etmek ABD'nin ulusal çıkarlarınadır" değerlendirmesinde bulundu.El Arabiya televizyonuna çıkan Irak Dışişleri Bakanı Hoşyar Zebari de ABD'den IŞİD'e karşı hava saldırısında bulunmasını talep ettiklerini söyledi.
IŞİD'in Irak'ta son dönemdeki eylemlerinin ardından Irak Başbakanı Nuri el-Maliki'nin ABD'den gizlice IŞİD'e karşı insansız hava araçlarıyla hava saldırısında bulunmasını istediği ABD medyasına bir süre önce sızmıştı. Obama yönetime konuyla ilgili soruları "tüm seçeneklerin masada olduğu" şeklinde yanıtlıyordu. Ancak yönetim, Irak'ın böyle bir talebi olup olmadığını açıkça teyit etmemişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...