Tgrt Haber
02 Haziran 2019 22:13

Irak bölgesel çekişmelere dahil olmak istemiyor

Irak Cumhurbaşkanı Berhem Salih, Irak'ın her türlü bölgesel kaos ve çekişmelerden uzak tutulmasını istediklerini belirtti.

Irak bölgesel çekişmelere dahil olmak istemiyor
ırak,

Irak Cumhurbaşkanlığı basın ofisinden yapılan açıklamaya göre Salih,  Es-Selam Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda ABD'nin Bağdat Büyükelçilik Maslahatgüzarı  Joey Hood'u kabul etti. Görüşmede, bölgesel ve uluslararası gelişmelerin ele  alındığı ifade edildi.

Salih, bölgesel krizlerde sorunların diyalog yoluyla çözülmesini ve  savaş ve kutuplaştırıcı siyasetten uzak durulmasını önemsediklerini belirterek,  "Irak'ın her türlü  bölgesel kaos ve çekişmelerden uzak tutulmasını istiyoruz."  dedi.

Ülkesinin bölgesel krizlere karşı tutumunun belli olduğuna işaret eden  Salih, ülkelerin egemenliği ve karşılıklı saygı temelinde dengeli bir ilişki  kurmanın önemini vurguladı.

Görüşmede Irak-ABD ilişkilerinin tüm alanlarda geliştirilmesi  gerekliliği vurgulandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...