Tgrt Haber
20 Şubat 2020 19:49

Irak, İran vatandaşlarına tüm sınırları 3 gün kapattı

Irak Ulaştırma Bakanlığı, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle İran’a gidiş-dönüş tüm uçak seferlerini askıya aldı. Ülkeye giriş yapmak isteyen İran vatandaşlarına vize verilmemesi yönünde karar alan Irak, İran vatandaşlarına da tüm sınır kapılarını 3 gün süreyle kapattı.

Irak, İran vatandaşlarına tüm sınırları 3 gün kapattı
Irak Ulaştırma Bakanlığı,Irak Hava Yolları

Irak, koronavirüs nedeniyle İran vatandaşlarına tüm sınır kapılarını 3 gün süreyle kapattı.

Tüm sınır kapıları İranlılara kapatıldı

Irak Sınır Kapıları Kurumu'ndan yapılan yazılı açıklamada, İran vatandaşlarının 3 gün süreyle hiçbir sınır kapısından Irak'a girişine izin verilmeyeceği belirtildi.

Açıklamada ayrıca İran'dan gelecek Irak vatandaşlarının söz konusu yasak kapsamına alınmayacağı ve sınır kapılarından gerçekleşen İran'dan Irak'a yönelik ithalatın ise devam edeceği kaydedildi.

Tüm uçak seferleri askıya alındı

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, Irak Hava Yolları İran’a ve İran’dan yapılacak tüm uçak seferlerini durdurdu. 

Irak Ulaştırma Bakanlığı'nın kararının Bağdat, Basra ve Necef Havalimanlarını kapsadığı bildirildi.

Irak, İran'da ölümle sonuçlanan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakaları nedeniyle bu ülkeye açılan bir sınır kapısını kapatmış, Sağlık Bakanlığı bünyesinde kriz masası oluşturmuştu.

İran vatandaşlarına vize verilmeyecek

İçişleri Bakanı Yasir el-Yasiri imzasıyla yayımlanan bakanlık kararnamesinde ise, Kovid -19 nedeniyle 2 İranlının hayatını kaybetmesinin ardından Irak'a giriş yapmak isteyen İran vatandaşlarına yeni bir duyuruya kadar vize verilmeyeceği belirtildi.

IKBY Sağlık Bakanı: İran'dan gelecek Iraklılar karantinaya alınsın

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Sağlık Bakanı Saman Berzenci, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle 2 İranlının hayatını kaybetmesi nedeniyle bu ülkeden gelecek Irak vatandaşlarının 14 gün karantina altında tutulmasını ve İran'a yönelik yeni ziyaretlere izin verilmemesini istedi.

Berzenci imzasıyla yayımlanan yazılı açıklamada, IKBY İçişleri Bakanlığı'ndan Kovid-19 ile mücadele konusunda birtakım tedbirler alınması istendi.

Yeni bir duyuruya kadar İran vatandaşlarının IKBY'ye girişine izin verilmemesi ve bu ülkeden gelecek diplomatik heyetlerin de sağlık kontrolünden geçirilmesi çağrısında bulunan Berzenci, şu anda İran'da bulunan Iraklıların bu uygulamadan muaf olmasını ancak ülkeye dönmelerinin ardından 14 gün süreyle doktor gözetiminde karantina altında tutulmalarını talep etti.

Berzenci ayrıca Irak vatandaşlarının bir süre için İran'ı ziyaretine izin verilmemesi gerektiğini ifade etti.

İran'da koronavirüsten 2 ölüm

İran'da dün ilk kez Kovid-19 vakası tespit edilmişti. İran Sağlık Bakanlığı Halkla İlişkiler Sorumlusu Kiyanuş Cihanpur, Kum kentinde solunum yetmezliği şikayetiyle gözetim altında tutulan ve koronavirüs test sonuçları pozitif çıkan 2 İran vatandaşının yaşamını yitirdiğini açıklamıştı.

İran devlet televizyonu da hayatını kaybeden iki kişinin Çin'e seyahat etmediklerini ve Kum'da yaşayan İran vatandaşları olduklarını bildirmişti.

Cihanpur bugün yaptığı açıklamada biri doktor, 3 kişide daha virüs tespit edildiğini duyurmuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...