Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
31 Mart 2015 18:40

Irak ordusu Tikrit'ti IŞİD'den temizledi

Irak Başbakanı İbadi, güvenlik güçlerinin, DAEŞ kontrolündeki Tikrit'in güney ve batısını temizleyerek kent merkezine ulaştığını bildirdi.

Irak ordusu Tikrit'ti IŞİD'den temizledi
ırak, tikrit,

 Başbakanlık ofisinden yapılan açıklamaya göre, Irak Başbakanı Haydar el-İbadi, Tikrit'in güney ve batısının güvenlik güçleri ve koalisyon ülkelerinin hava desteği sonucu kurtarıldığını söyledi.

Güvenlik güçlerinin, kentin tamamını almak üzere ilerlediğini belirten İbadi, "Kenti kurtarma operasyonu, ordu, polis, Heşdi Şabi (Halk Toplulukları), aşiret güçleri ve halkın yardımıyla gerçekleşiyor" ifadesini kullandı.

Tikrit'i kurtarma operasyonuna, DAEŞ'e karşı koalisyon ülkeleri uçaklarıyla destek verdiğini bildiren İbadi, "Sivillerin korunması ve güvenlik güçlerine yönelik minimize edilmiş zararla sonuçlanan Tikrit'teki başarı tecrübesi ülkenin diğer bölgelerinde de uygulamaya sokulacak" diye konuştu.

İçişleri Bakanlığı da polis güçlerinin, devrik lider Saddam Hüseyin'in "Başkanlık Sarayı" bölgesini, DAEŞ'ten geri aldığını, kente ulaşım noktasında stratejik öneme sahip Alem Köprüsü'nü ele geçirildiğini duyurdu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...