Tgrt Haber
21 Aralık 2015 10:55

Irak Savunma Bakanlığı, 'Musul yakında kurtarılacak'

Irak Savunma Bakanlığı, terör örgütü IŞİD'in kontrolünde bulunan Musul'daki sivil vatandaşlara uçakla bildiri dağıtarak, kentin yakın bir zaman içerisinde kurtarılacağı müjdesini verdi.

Irak Savunma Bakanlığı, 'Musul yakında kurtarılacak'
musul, ırak, ırak savunma bakanlığı,

KDP Musul Sorumlusu Sait Memuzini AA  muhabirine yaptığı açıklamada, "Uçaklar gece ve sabahın erken saatlerinde olmak  üzere iki defa kısa açıklamaların yer aldığı bildirileri dağıttı. Irak Savunma  Bakanlığı tarafından hazırlanan bildiride, Ramadi kentinin kurtarılmak üzere  olduğu ve sıranın Musul'a geldiği bilgisi yer alıyor" ifadelerini kullandı. Söz konusu bildiride, Irak ordusu ve Peşmerge güçlerinin ortak  operasyonu sonucu Musul'un kurtarılacağının yer aldığını söyleyen Memuzini,  "Halka, IŞİD'in mevzilerinden uzak durmaları ve kendilerini korumak için önlem  almaları talep ediliyor" dedi. IŞİD'in kontrolündeki bölgelere birçok defa farklı tarihlerde bildiri  dağıtıldığını hatırlatan Memuzini, "Buradaki amaç sivil halka sizi unutmadık  mesajı vermektir" şeklinde konuştu.Irak Savunma Bakanlığı, 17 Ekim tarihinde IŞİD'in kontrolünde bulunan  bölgelerdeki vatandaşlarına uçakla bildiri dağıtmış, örgütün üs olarak kullandığı  alanların Google Maps aracılığıyla tespit edilmesini istemişti.
 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...