Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
09 Ocak 2020 21:49

Irak- Selahaddin'de ABD askerlerinin yakınına roket düştü

Irak’ın Selahaddin kentinde ABD’nin Beled Askeri Üssü yakınlarına bir roket düştü.

Irak- Selahaddin'de ABD askerlerinin yakınına roket düştü
Selahaddin

Irak’ın Selahaddin kentine bağlı Duceyil ilçesi yakınlarındaki ABD askerlerinin bulunduğu Beled Askeri Hava Üssü yakınlarına bir roket düştü. Olayla ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmazken, saldırıda can kaybı yaşanıp yaşanmadığı ise bilinmiyor. Saldırıyı henüz kimse üstlenmedi.

Söz konusu üste bulunan ABD askerlerinin büyük bir kısmı, İranlı General Kasım Süleymani ve Şii Haşdi Şabi Güçleri Başkan Yardımcısı Ebu Mehdi Mühendis’in öldürülmesi ardında Beled Askeri Üssü’nden çekilmişti.
İranlı General Kasım Süleymani ile Şii Haşdi Şabi Güçleri Başkan Yardımcısı Ebu Mehdi Mühendis’in ABD’nin düzenlediği operasyonda öldürülmesi hem İran hem de Irak’taki Şii grupları öfkelendirmişti. İran’ın intikam yemini etmesinin ardından ise İran, ABD’nin Irak’taki askeri üslerine 22 füze atmıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...