Tgrt Haber
31 Ağustos 2021 09:00

Irak: Türkiye'den Bayraktar TB2 ve T129 ATAK helikopterleri almak istiyoruz

Dünyadaki çok sayıda ordunun envanterinde kendine yer bulan, Türkiye'nin ilk milli ve özgün silahlı insansız hava aracı Bayraktar TB2 ve T129 ATAK helikopter için bir ülke daha sıraya girdi. Irak Savunma Bakanı Cuma İnad, Bayraktar TB2 ve T129 ATAK ile gelişmiş silahlarından satın almak istediklerini söyledi.

Irak: Türkiye'den Bayraktar TB2 ve T129 ATAK helikopterleri almak istiyoruz
Irak,TB2,bayraktar,Atak

Yerli ve milli imkanlarla üretilen Türk savunma sanayii araçları için bir talep de Irak'tan geldi. Irak'ın Bayraktar TB2 ve T129 ATAK helikopterini yakın zamanda silahlı kuvvetlerinin envanterine katması bekleniyor.

 

TEKLİF VE SÖZLEŞME İSTEDİK

Irak Savunma Bakanı Cuma İnad, Irak'ta yerel bir televizyona yaptığı açıklamalarda, "Türkiye'den Bayraktar TB2, 12 adet T129 ATAK helikopter ve 6 adet de insansız hava aracına karşı savunma sistemleri satın almak için teklif ve sözleşme istedik. Bayraktar SİHA alımı konusunda uzlaşmaya vardık." dedi.

IRAK ORDUSU BU TEKNOLOJİDEN YOKSUN

"Türkiye'nin Bayraktar isimli SİHA'ları çok gelişmiş ve büyük başarı elde etti." diyen İnad, "Bunlar, geceleri bile hizmet verme kapasitesine sahip olduğu için DEAŞ terörüyle mücadelemizde işimize yarar. Irak ordusu bu teknolojiden yoksun." ifadelerini kullandı.

19 Ağustos tarihinde İstanbul'da düzenlenen Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı'na (IDEF'21) katılan Irak Savunma Bakanı İnad, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile bir araya gelmişti.

TALEP SAYISI GİDEREK ARTIYOR

Bayraktar TB2 Libya, Katar, Ukrayna ve Azerbaycan tarafından aktif olarak kullanılıyor. Son olarak Polonya’ya satılan SİHA’lara ilgi dünyanın dört bir yanından artıyor.

BAYKAR tarafından üretilen Türk SİHA'sı Bayraktar TB2'nin yeni potansiyel müşterileri arasında İngiltere, Çekya, Macaristan, Bulgaristan ve Arnavutluk'un olduğu biliniyor

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...