Tgrt Haber
10 Aralık 2017 02:48

Irak Türkmen Cephesi havan saldırısının sebebini açıkladı

​ Irak Türkmen Cephesi, Salahattin iline bağlı Tuzhurmatu ilçesine dün düzenlenen havan saldırısıyla ilgili Kürt siyasi partileri suçladı.

Irak Türkmen Cephesi havan saldırısının sebebini açıkladı
Erşet Salihi,Türkmen cephesi,kürt partileri

Irak Türkmen Cephesi Başkanı Erşet Salihi, yaptığı açıklamada, "Tuzhurmatu saldırısı, Kürt siyasi partilerin kontrol edemedikleri ayrılıkçı grupları tarafından yapıldı." dedi.

Tuzhurmatu gibi Türkmenlerin yoğunlukla yaşadığı bölgeler için ciddi tehdit oluşturmaya başlayan ayrılıkçı Kürt grupların, Kürt siyasi partiler tarafından kontrol edilmesi çağrısında bulunan Salihi, ''Merkezi Bağdat hükümetine bağlı federal gücün Kerkük, Tuzhurmatu ve Kerkük'ün güneyini kontrol etmesini hala kabullenmeyenler var. Bu ayrılıkçı Kürt grupların oluşturduğu tehlikenin önüne geçilmesi devletin görevidir.'' dedi.

Tuzhurmatu ilçesinde şiddet olayları ve saldırıların son on gün içinde artmaya başladığına dikkati çeken Salihi, ''Türkmenlerin yoğunlukla yaşadığı Tuzhurmatu'da insan hakları ihlal ediliyor. İlçenin doğusundan gelen havan saldırılarında sivil insanlar hedef alınıyor ve çocuklar öldürülüyor.'' şeklinde konuştu.

Salahattin iline bağlı ve Türkmenlerin yoğunlukla yaşadığı Tuzhurmatu ilçe merkezine yönelik dün düzenlenen havan saldırısı sonucu bir çocuğun hayatını kaybettiği, 12 kişinin yaralandığı bildirilmişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...