Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
25 Şubat 2015 06:26

Irak'a yeni BM temsilcisi

BM Genel Sekreteri Ban, Irak Özel Temsilcisi olarak Slovak diplomat Kubis'i atadı

Irak'a yeni BM temsilcisi
birleşmiş milletler,Irak Özel Temsilcisi

BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, Irak Özel Temsilcisi ve Irak BM Misyonu'nun (UNAMI) direktörü olarak Slovak diplomat ve eski dışişleri bakanı Jan Kubis'i atadı.

BM Genel Sekreter Sözcülüğü'nden yapılan açıklamada, Kubis'in bu görevi, BM Ortadoğu Barış Süreci Özel Koordinatörlüğüne getirilen Nickolay Mladenov'dan devralacağı kaydedildi.

Kubis'in, 2012-2014 yıllarında BM Afganistan Misyonu Direktörü ve BM Genel Sekreteri'nin Afganistan Özel Temsilcisi olarak görev yaptığı belirtilen açıklamada, "Kubis, hem ülkesinde hem de uluslararası alanda edindiği diplomasi, dış güvenlik politikası ve uluslararası ekonomik ilişkilerdeki tecrübesini yeni görevine taşıyacak" ifadelerine yer verildi.

Kubis, görevi nisan ayı başında devralacak.

Yıllardır siyasi istikrarın sağlanamadığı Irak, özellikle son dönemde terör örgütü IŞİD'den kaynaklanan güvenlik tehditleriyle karşı karşıya. Ülkedeki bölünmüşlük derinleşirken, BM rakamlarına göre, 5 milyondan fazla kişi insani yardıma muhtaç.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...