Tgrt Haber
01 Mart 2014 23:29

Irak'ın en büyük oteli yarın açılıyor

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY), Süleymaniye kentinde Irak'ın en büyük ve en lüks oteli, kapılarını yarın açıyor.

Irak'ın en büyük oteli yarın açılıyor
Irak Kürt Bölgesel Yönetimi, Süleymaniye kenti, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi

Kent merkezinden, şehrin tamamını gören ve aynı zamanda Süleymaniye'nin simgesi olacak şekilde tasarlanan otelin Genel Müdürü Warzer Sarwar Kadir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Grand Milenyum Süleymaniye'nin, kentin dünyaya tanıtılmasına katkı sunacağını söyledi. Otellerinin, özel mimari projesi, büyüklüğü ve lüks olması açısından Irak'taki bir numaralı turistik mekan olduğunu kaydeden Kadir, "Otelimiz 55 bin metrekarelik alanda inşa edildi. 120'si mühendis günde ortalama bin 30 kişi çalıştı" dedi. Şu ana kadar oteli yapım maliyetinin 260 milyon dolar bulduğunu kaydeden Kadir, şöyle konuştu:
"Amacımız dünya standardını yakalamak. Bu yüzden hiçbir masraftan kaçınmadık. Kullanılan malzemelerin çoğunu yabancı ülkelerden getirdik. Örneğin tavan süslemeleri ABD'den, mobilya ve yer döşemelerinin başta Türkiye olmak üzere bir çok Avrupa ülkesinden alındık. Otelimizde 55 çocuk, 7 adet VIP ve 1 adet kral suiti ile 253 oda mevcuttur. Orkestra salonu ve ayrıca çeşitli aktivitelerin yapılabileceği 800 kişilik salon bulunuyor."
8 yüz kişilik davetli
Açılış için, ırak'ın önde gelen politikacı, sanatçı ve işadamları ile yabancı ülkelerden misafirlerin de aralarında bulunduğu 800 kişinin davet edildiğini belirten Kadir, "Açılış için bir çok sürprizimiz var. Ses sanatçılarının yanı sıra şov için çeşitli hazırlıklar yapıldı. Görkemli bir açılış için her şey hazır" şeklinde konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...