Tgrt Haber
17 Şubat 2014 23:00

Iraklı Şii lider Sadr siyasetten çekiliyor

Iraklı Şii lider Mukteda Sadr, kendi internet sitesinde yayımlanan açıklamasında, bundan sonra siyasetle ilgilenmeyeceğini belirtti.

Iraklı Şii lider Sadr siyasetten çekiliyor
Iraklı Şii lider, ırak, mukteda sadr, internet sitesi, açıklama, siyaset

Iraklı Şii lider Mukteda Sadr, kendi internet sitesinde yayımlanan açıklamasında, bundan sonra siyasetle ilgilenmeyeceklerini, parlamentoya girmeyeceklerini, kurulacak hükümetlere ortak olmayacaklarını belirtti. Siyasi, kültürel ve içtimai alanda faaliyet gösteren tüm ofislerin kapatılmasını isteyen Sadr, sadece dini alanda faaliyet göstereceklerini, siyasetten çekilme kararı ile ailesinin ismini ve itibarını korumak istediğini dile getirdi. Açıklamada, Irak içinde ve dışındaki siyasi arenada oluşan tüm kötü, kabul edilemez itham ve töhmetler şehit Seyyid Sadr ailesine geldiğini belirten Mukteda Sadr, siyaset alanından çıkarak tüm halkı toplu bir şekilde kucaklayacaklarını ve herkese eşit mesafede olacaklarını, ofislerin kapatılma kararının hukuksal ve mantıksal dayanağının olduğunu ve bundan sonra siyasi alanda hiçbir surette yer almayacaklarını belirtti.
Irak meclisi'nde 6 vekil istifa etti
Öte yandan Şii lider Mukteda es-Sadr'ın siyasetten çekileceklerini açıklamasının ardından, "El-Ahrar grubu" üyesi 6 milletvekili istifa etti. Milletvekiller, istifalarının nedenini, "Mukteda es-Sadr'ın siyasetten ayrılması" olarak açıkladı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...