Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
04 Ekim 2014 11:17

Irak'ta 59 IŞİD militanı öldürüldü

Irak Savunma Bakanlığı, Diyala ve Kerkük'te IŞİD'e karşı yürütülen operasyonlarda 59 IŞİD militanının öldürüldüğünü, 15 militanın yaralandığını, 2 bölge ile 30 köyün kontrolünün sağlandığını bildirdi.

Irak'ta 59 IŞİD militanı öldürüldü
ışid,kerkük,saldırı,

Irak Savunma Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Bağdat Operasyonlar Komutanlığı'na bağlı 9. Zırhlı Tümen ile 11. Piyade Tümenine ait birliklerin hava kuvvetlerinin desteğiyle Hizamu Bağdat bölgesinde IŞİD militanlarıyla girdiği şiddetli çatışmalar sonucunda Benat el-Hasan ve Şeyh Amir bölgelerinin kontrolünün sağlandığı, militanlara ait bazı araçların tahrip edildiği belirtildi.
Açıklamada ayrıca silahlı kuvvetlerin Diyala ilinde IŞİD'e karşı yürüttüğü operasyonlarda 50 militanın öldürüldüğü, IŞİD'in elindeki 30 köyün kontrolünün sağlandığı kaydedildi.Açıklamada, Irak hava kuvvetlerinin Kerkük'ün güneyinde bulunan er-Raşad nahiyesinin Beşir köyündeki IŞİD'e ait bir karargaha düzenlediği hava saldırısında ise 9 militanın öldüğü, 15 militanın yaralandığı aktarıldı.Irak'ta, terör örgütü IŞİD öncülüğündeki silahlı grupların haziranda Musul başta olmak üzere bazı kentlerin kontrolünü ele geçirmesinin ardından, ülkenin çeşitli bölgelerindeIŞİD ile güvenlik güçleri arasında çatışmalar sürüyor. ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyon güçleri de bir süredir IŞİD hedeflerine hava saldırıları düzenliyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...