Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
21 Şubat 2015 20:56

Irak'ta Bağdadi bölgesi IŞID'den kurtarıldı

Irak'ın batısındaki Enbar kentine bağlı Bağdadi bölgesinin, IŞİD'den kurtarıldığı belirtildi.

Irak'ta Bağdadi bölgesi IŞID'den kurtarıldı
ışid, bölge,

 Irak İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Saad Maan tarafından yapılan açıklamaya göre, bakanlığa bağlı birlikler, Bağdadi'yi uzun çatışmalar sonrası akşam saatlerinde, IŞİD'den geri aldı.

Yazılı açıklamada sözlerine yer verilen Maan, "Çatışmalar sırasında terör örgütü IŞİD büyük kayıplar verdi. Söz konusu zafer, aşiret mensubu gönüllüler ile Enbar Polis Teşkilatı mensuplarının desteğiyle kazanıldı. IŞİD'den geriye kalanlar ise Fırat Nehri'nin batısına doğru kaçtı" dedi.

Cuburi, katliam uyarısı yapmıştı

Irak Meclis Başkanı Selim el-Cuburi, 3 gün önce yaptığı açıklamada, Bağdadi'deki güvenlik gelişmelerini (onlarca kişinin yakılarak öldürülmesi) büyük endişeyle takip ettiklerini ifade ederek, ilgili makamlara askeri ve insani yardım yapma çağrısında bulunmuştu. Cuburi, "Teröristlerin yapmaya kalkışabileceği yeni bir katliamın yaşanmasını engellemek için oradaki insani durumu idrak etmemiz gerekir. Acil yardıma ihtiyaç var" demişti.

Terör örgütü IŞİD'in, Bağdadi bölgesinde onlarca kişiyi canlı olarak yaktığı iddia edilmişti. İddialar üzerine Birleşmiş Milletler'den (BM) yapılan açıklamada, "Bağdadi'de onlarca sivilin IŞİD tarafından yakılarak öldürülmesi, örgütün insanlık onurundan yoksun olduğunu bir kez daha göstermiştir" denilmişti.

IŞİD'in 10 Haziran 2014'te, Musul'u, ardından diğer bazı bölgeleri ele geçirmesiyle başlayan çatışmalar, ülkenin çeşitli kentlerinde devam ediyor. Ordu ile Peşmerge güçleri, IŞİD militanlarının bulunduğu bölgeleri kurtarmak için operasyonlar düzenlerken ABD öncülüğündeki koalisyon güçleri de Irak ordusuna hava desteği veriyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...