Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
18 Ağustos 2015 08:54

Irak'ta DAEŞ'le mücadelede 86 ölü, 18 yaralı

Irak'ın çeşitli bölgelerinde meydana gelen şiddet olayları ve DAEŞ'e yönelik yürütülen operasyonlarda 50'si DAEŞ militanı 86 kişi öldü, 18 kişi yaralandı.

Irak'ta DAEŞ'le mücadelede 86 ölü, 18 yaralı
ırak,saldırı,

Irak'ın çeşitli bölgelerinde meydana gelen şiddet olayları ve DAEŞ'e yönelik yürütülen operasyonlarda 50'si DAEŞ militanı, 26'sı güvenlik gücü üyesi ve 10'u sivil 86 kişinin öldüğü, 18 kişinin yaralandığı bildirildi. 
Askeri kaynaklardan alınan bilgiye göre, silahlı kişilerin El-Latifiyye bölgesinde bir eve düzenlediği saldırıda 3, başkent Bağdat'ta halk pazarına el yapımı bombayla düzenlenen saldırıda 2 ve El-Biyaa bölgesindeki saldırıda ise 1 kişi öldü, 14 kişi yaralandı.
Diyala Emniyet kaynaklarından edinilen bilgiye göre ise El-Cebbur köyünde ve Mikdadiyye kasabasındaki şiddet olaylarında 4 kişi öldü, 4 kişi yaralandı.
50 DAEŞ militanı öldürüldü
Öte yandan, Salahaddin, Enbar, Diyala illerinde Irak güvenlik güçleri ve koalisyon güçlerinin terör örgütü DAEŞ'e yönelik yürüttüğü operasyonlar çerçevesinde 50'si DAEŞ militanı, 26'sı güvenlik güçleri üyesi 76 kişinin yaşamını yitirdiği bildirildi. 
Irak'ta, terör örgütü DAEŞ'in ülkenin bazı bölgelerinde kontrolü ele geçirmesinin ardından başkent Bağdat başta olmak üzere çeşitli kentlerde şiddet olayları ve bombalı saldırılarda artış görülüyor. Irak makamları, saldırıların DAEŞ ile irtibatlı gruplar tarafından düzenlendiğini belirtiyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...