Tgrt Haber
17 Ocak 2014 10:20

Irak'ta hava saldırısı, 9 ölü

Irak ordusunun, Felluce'de kendilerini "Aşiret Devrimcileri" olarak tanımlayan silahlı grubu hedef alan hava harekatında 9 kişi öldü, 32 kişi yaralandı.

Irak'ta hava saldırısı, 9 ölü
ırak, felluce, aşiret devrimcileri, silahlı grup, ırak'ta hava harekatı, 9 ölü, 32 yaralı, hava bombardımanı,

Felluce Devlet Hastahanesi Müdürü Abdulsettar Lewas, Heyelaskeri ve Şuheda mahallelerine sabah saatlerinde Irak ordusunca düzenlenen hava bombardımanında 9 kişinin öldüğünü, 32 kişinin yaralandığını söyledi. Lewas, "Irak ordusu, bu sabah Felluce'deki aşiret devrimcilerine hava harekatı düzenledi. Bombardımanda yaralanan kişiler, hastahanemize getirildi. Aralarında durumu ağır olanlar var. Ölü sayısını artacağından endişe duyuyoruz" dedi. Cumeyle aşiret lideri  Rafi el-Cumeyli ise "Aşiret Devrimcilerimizle Irak ordusu arasındaki çatışmalar özellikle Felluce'nin doğu ve güney kesimlerinde yoğunlaştı. Irak ordusunun sabaha karşı başlattığı bombardımanda çok sayıda evde hasar oluştu" diye konuştu.  
"Aşiret Devrimcileri" isimli silahlı grup, Felluce'de, Irak ordusuna ait konvoyu ateş altına aldı. Bunun üzerine hava kuvvetleri, "Aşiret devrimcileri'nin" bulunduğu noktaları bombaladı. Bu esnada sivillere ait olduğu ifade edilen bir kamyon da bombaların hedefi oldu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...