Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
04 Ekim 2019 21:08

Irak'ta korkutan tablo: Ölü sayısı 60'a yükseldi

Irak İnsan Hakları Komiserliği, ülke genelinde devam eden hükümet karşıtı protestolarda hayatını kaybedenlerin sayısı 60'a yükseldi

Irak'ta korkutan tablo: Ölü sayısı 60'a yükseldi
ırak,protesto

Irak'ta 1 Ekim'de başlayan hükümet karşıtı gösterilerde hayatını kaybedenlerin sayısı 60'a yükseldi

Protestolar ülkeyi yangın yerine çevirdi

Irak’ta Ekim ayının ilk gününde başlayan hükümet karşıtı protesto gösterileri Başbakan Adil Abdülmehdi’nin reform vaatleri ve sokağa çıkma yasağına rağmen başkent Bağdat ve diğer güney şehirlerinde devam ediyor. Gösterilerde ölüm sayısı 60'a yükselirken, öüm vakalarının çoğunun gerçek mermi ve plastik mermi kullanılması sonucu meydana geldiği belirtildi.

Keskin nişancılar vatandaşları hedef aldı

Başkent Bağdat’taki protestocuların toplandığı Tahrir Meydanı’na giden yolların güvenlik güçleri tarafından kapatılması nedeniyle meydana ulaşmaya çalışan protestocular ile güvenlik güçleri arasında çatışma çıktı. Görgü tanıkları keskin nişancıların protestocuları hedef aldığını ve bazı vatandaşların vurulduğunu söyledi.

Yaralılar için kan bağışı çağrısı geldi

Misan kentinde ise güvenlik güçleri hükümet karşıtı slogan atarak valilik binasına girmeye çalışan protestocuları mermi ve biber gazı kullanarak dağıtırken, Zikar şehrinde de valilik binasını basan protestocular, valinin evine yürümeye çalıştı. Öte yandan protestocular güvenlik güçleri tarafından dağıtıldı. Bunun yanı sıra Bağdat Hastanesi başta olmak üzere güneydeki bazı kent hastaneleri yaralılar için acil olarak kan bağışı yapma çağrısında bulundu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...