Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
14 May 2016 23:24

Irak'ta KYB ve Goran Hareketi mutabakata vardı

Irak'taki KYB ve Goran Hareketi, IKBY'nin yönetilmesi ve daha iyi bir şekilde idare edilmesi için imzalanacak anlaşma maddeleri üzerinde mutabakata vardı.

Irak'ta KYB ve Goran Hareketi mutabakata vardı
ırak, ıkyb,

Irak eski Cumhurbaşkanı Celal Talabani liderliğindeki Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) ve Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nde (IKBY) muhalefetin başını çeken Goran (Değişim) Hareketi, bölgenin daha iyi bir şekilde idare edilmesi için imzalanacak anlaşma maddeleri üzerinde mutabakata vardı.

IKBY'nin Süleymaniye kentinde KYB ve Goran Hareketi politbüroları ayrı ayrı toplanarak, her iki parti arasında imzalanacak anlaşma maddelerini görüştü.

Toplantı sonrası gazetecilere kısa bir açıklama yapan KYB Başkanlık Konseyi Üyesi Mustafa Çavreş, "Toplantıya katılan 44 başkanlık konseyi üyesi arkadaşlarımızın hiçbiri, Goran Hareketi ile yapılacak anlaşmaya karşı çıkmadı ve hepsi onay verdi. Başlangıç olarak söz konusu anlaşma olumlu bir şekilde karşılanıyor ve destekleniyor." ifadelerini kullandı.

Goran Hareketi Sözcüsü Şoreş Haci ise parti merkezi önünde yaptığı basın açıklamasında, "Kürdistan Yurtseverler Birliği ile yapılacak anlaşmaya ilişkin daha önce hazırlanan taslak, partimizin meclisinde okundu ve tüm üyeler tarafından onaylandı." dedi.

KYB ve Goran arasındaki anlaşmanın 11 maddeden oluştuğu ve bölgenin yönetilmesi, anayasa, bağımsızlık hakkı, referandum, Irak merkezi hükümetiyle ilişkiler, petrol ve ekonomi sektöründe ortak hareket edilmesi gibi konuları içerdiği kaydedildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...