Tgrt Haber
26 May 2022 07:44 - Güncelleme : 26 May 2022 07:50

Komşu’da maymun çiçeği alarmı! Irak’ta bazı kentlere maymun getirilmesi yasaklandı

Irak’ta henüz maymun çiçeği virüsü tespit edilmemesine rağmen hükümet harekete geçti. Virüsün yayılmasını önlemek amacıyla Zikar ve Musul kentlerine maymun getirilmesi yasaklandı, Basra kentinde ise özel bir komisyon kuruldu.

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
Komşu’da maymun çiçeği alarmı! Irak’ta bazı kentlere maymun getirilmesi yasaklandı
ırak,maymun çiçeği virüsü

Irak’ta maymun çiçeği virüsü nedeniyle alarma geçildi. Ülkede virüsün yayılmasını önlemek amacıyla Zikar ve Musul kentine maymun getirilmesi yasaklandı. Basra kentinde özel bir komisyon kurulurken Zikar Veteriner Hastanesi tarafından yapılan açıklamada, maymun başta olmak üzere kente hayvan getirilmesinin yasaklandığı ifade edilerek, Irak'a yakın bazı ülkelerde söz konusu virüs vakaları teşhisi üzerine alınan önlemler çerçevesinde maymun besleyenleri maymunlarını veterinerlerde muayene ettirmesi istendi.

BASRA’DA ÖZEL KOMİSYON

Basra'da ise virüs nedeniyle özel bir komisyon oluşturulduğu açıklandı. Basra Veteriner Hastanesi Müdürü Riyaz Muhammed, oluşturulan özel komisyonun Basra'da maymun başta olmak üzere hayvan pazarlarında kontrollerde bulunacağını ifade etti.

IRAK’TA VİRÜS YOK

Musul İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada ise, kente maymunların getirilmesine yasaklandığı duyuruldu. Irak'ta şu ana maymun çiçeği vakası tespit edilmedi.

 

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...