Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
12 Ekim 2021 18:17

Irak’ta seçim sonuçlarından halk memnun değil

Irak’ta yapılan erken genel seçimlerin tamamlanmasının ardından Iraklılar, hiçbir şeyin değişmeyeceğini ve aynı yüzlerin tekerrür ettiğini vurguluyor.

Irak’ta seçim sonuçlarından halk memnun değil
Irak,seçim sonuçları,,ırak seçim,

Irak’ta 2019 sonunda başlayarak aylar süren ve yaklaşık 600 kişinin ölümüne yol açan protestoların ardından düzenlenen ilk genel seçim için pazar günü sandık başına gitti. Erken genel seçimlerinin resmi olmayan ilk sonuçlarına göre Şii din adamı Mukteda Sadr liderliğindeki Sadr Grubu Meclis'teki 329 sandalyeden 73'ünü kazanarak birinci parti oldu. Sünni lider ve eski Meclis Başkanı Muhammed Halbusi başkanlığındaki Takaddüm Partisi ise 38 sandalye ile Meclis'te en büyük ikinci grup oldu.

YÜZLER AYNI HİÇBİR ŞEY DEĞİŞMEDİ

Seçime katılımın az olması ile birlikte Iraklılar sandıktan çıkan sonuçtan memnun olmadığını belirtti. Kasım Mümin adlı Iraklı ise seçimlerin yeni bir şey getirmediği kanaatinde olduğunu belirterek, “Hiçbir hayırlı beklentim yok. Çünkü aynı yüzler tekerrür ediyor. Bundan önce Sadr Grubu ülkeyi yönetmiyor muydu? Bakanların çoğu onlara aitti. Seçime katılım oranına gelince yüzde 40, demek ki halkın çoğu oy kullanmamış. Millet yorgun ve aynı şeyin tekrar olacağını biliyor. Aynı olmasa da muhtemelen daha da kötüye gidecek” şeklinde konuştu. Seçimlerde hile yapıldığını iddialarını değerlendiren Hüseyin Cabiri ise, “Seçimlere hile katılabilir. Sonuçlar doğru olmayabilir. Ama buna rağmen ben hiç bir şeyin değişmeyeceğini düşünüyorum. Çünkü yüzler aynı yüz, hiçbir şey değişmedi” dedi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...