Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
29 Kasım 2019 21:01

Irak'ta Şii liderden halka çağrı!

Irak'taki Sadr Hareketi lideri Mukteda es-Sadr, Başbakan Adil Abdulmehdi'nin istifa kararı sonrası "sokağın terk edilmemesi ve yeni başbakanın halk tarafından belirlenmesi" çağrısında bulundu.

Irak'ta Şii liderden halka çağrı!
Mukteda es-Sadr,

Sadr, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, "Hamdolsun ki devrim ilk meyvesini verdi ve Başbakan istifa etti. Ancak bu istifa, yolsuzlukların sonu anlamına gelmiyor." ifadelerini kullandı.

Mesajında Sadr, şunları kaydetti:

"Gösteri meydanlarında sandıklar kurulsun ve yeni başbakan 5 aday arasından halk oylamasıyla seçilsin. Yeni başbakan kabinesini siyasi partiler ve milis güçlerin yer almayacağı, siyasi, etnik ve mezhebi hizipçilikten uzak şekilde belirlesin."

Göstericilere geri adım atıp sokağı terk etmemeleri çağrısı da yapan Sadr, "Dost ülkelerden Iraklılara geleceklerini belirlemesi için fırsat vermelerini rica ediyorum.” ifadelerine yer verdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...