Tgrt Haber
28 Mart 2016 18:18

Irak'taki Türkmenler için anma etkinliği

Irak'ın Kerkük kentinin Altunköprü kasabasında 25 yıl önce kurşuna dizilen yüzlerce sivil için anma etkinliği düzenlendi.

Irak'taki Türkmenler için anma etkinliği
ırak, türkmenler,

Kerkük kentinin Altunköprü kasabasında 25 yıl önce kurşuna dizilen yüzlerce sivil için anma etkinliği düzenlendi.

Altunköprü kasabasındaki şehitlik anıtında düzenlenen anma etkinliğine, Irak'taki Türkmenlerin siyasi parti temsilcileri ve hayatını kaybedenlerin yakınları yanı sıra idari yetkililer katıldı.

Irak Parlamentosu Diyala Türkmen Milletvekili Hasan Özmen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Altunköprü kasabasında Türkmenlere yapılan saldırının Irak'ta Baas rejimi döneminde işlenen katliamların arasındaki yerini alması lazım. Türkmenler'in maruz kaldığı katliamlar mahkemeye taşınmamıştır. Ayrıca saldırıda hayatını kaybedenlerin yakınlarına da herhangi bir tazminat ödenmemiştir." dedi.

Irak Türkmen Cephesi (ITC) Politbüro Üyesi Ali Mehdi ise, Osmanlı devletinin çökmesinden sonra bölgedeki Türkmenler'in zor süreçlerden geçtiğini belirterek, "Türk olduğumuzdan dolayı bize adete ceza verilmeye başlandı. Herkes Türkmenler'i bu topraklardan silmeye çalıştı. Maalesef, burada mazlum ve savunmasız bir Türkmen halkı var. Bu yüzden zaman zaman katliam ve saldırılara maruz kalıyoruz." şeklinde konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...