Tgrt Haber
03 Temmuz 2021 20:07

İran ABD'den özür bekliyor: Yolcu uçağını vuran katilleri neden ödüllendirdiniz?

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, 1988’de ABD savaş gemisi tarafından düşürülen ve 290 yolcunun ölümüyle sonuçlanan olaya ilişkin Washington’dan özür ve tazminat beklediklerini yineledi.

İran ABD'den özür bekliyor: Yolcu uçağını vuran katilleri neden ödüllendirdiniz?
ABD,İran,cumhurbaşkanı

İran devlet televizyonunun haberine göre, Tahran'da konuşan Ruhani, 1988'de ABD'ye ait bir savaş gemisi tarafında düşürülen ve hayatını kaybeden 290 sivili andı.

"KATİLLERİ NEDEN ÖDÜLLENDİRDİNİZ?"

Olayı, korkunç ve büyük bir suç olarak nitelendiren Ruhani, "Maalesef ABD hükümeti, o günden bu yana yalnızca özür dilememekle kalmadı aynı zamanda uçağı vuran savaş gemisinin komutanını ödüllendirdi." dedi.ABD hükümetinin halen büyük bir suç işlediğini kabul etmesini beklediğini belirten Ruhani, . Özür ve tazminat için gerekli adımları atın ve bu büyük suçun katilleri ve suçluları neden ödüllendirdiğinizi halka açıklayın." ifadelerini kullandı.

İran Dışişleri Bakanlığının sosyal medya hesabından paylaşılan "İranlılar unutmayacak" başlıklı mesajda, ABD'nin Orta Doğu'daki varlığının terör örgütü DEAŞ'ın ortaya çıkmasına yol açtığı ve bölgede aşırılığı güçlendirdiği kaydedildi.
Dışişleri Bakanlığının mesajında, "ABD bölgeyi terk etmelidir." ifadesine de yer verildi.

NE OLMUŞTU?

3 Temmuz 1988'de, İran'ın Bandar Abbas Havalimanı'ndan Dubai'ye uçmakta olan İran Havayollarına ait 655 uçuş kodlu Airbus A300B2 tipi bir yolcu uçağı, 274 yolcusu ve 16 mürettebatıyla birlikte, Basra Körfezi üzerinde ABD Donanmasına ait USS Vincennes savaş gemisinden ateşlenen SM-2MR füzelerinin hedefi olmuştu. Saldırıya uğrayan yolcu uçağının infilak etmesi sonucu 290 sivil hayatını kaybetmişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...