Tgrt Haber
08 Nisan 2015 16:49

İran Aden Körfezi'ne savaş gemisi gönderdi

İran’ın Yemen’deki askeri varlığını korumak amacıyla Aden Körfezi’ne 2 savaş gemisi gönderdiği bildirildi.

İran Aden Körfezi'ne savaş gemisi gönderdi
iran, İran Aden Körfezi, Yemen

İran’ın Suudi Arabistan ve müttefiki devletlerin Husilere karşı hava saldırıları başlattığı Yemen’de askeri varlığını korumak adına bölgeye 2 savaş gemisi gönderdiği duyuruldu. İran Deniz Kuvvetleri Komutanı Tuğamiral Habibollah Sayyari konuyla ilgili açıklamasında, Elborz destroyerinin ve Buşehr destek gemisinin Aden Körfezi’nde konuşlandırılmak üzere İran’ın Bender Abbas limanınden demir aldığını ifade etti. Sayyari, İranlı gemilerin Yemen’in güneyindeki Aden Körfezi'nde ve Kızıldeniz’de devriye gezeceğini bildirdi.
Suudi Arabistan ve müttefiki devletler, Yemen Devlet Başkanı Abd Rubbah Mansur Hadi’yi Riyad’a kaçmaya zorlayan Husileri hedef alan hava saldırılarına iki gün önce başlamıştı. İran operasyonları kınadığını bildirmiş ve görüşme çağrısında bulunmuştu. Suudi Arabistan ise İran’ı Husilere askeri destek vermekle suçlamış ancak İran inkar etmişti.
Bölge, dünyanın en önemli deniz geçişlerinden ve Avrupa ile Ortadoğu arasındaki kapılardan biri olma özelliğini taşıyor.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...