Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
10 Nisan 2019 15:30

İran Cumhurbaşkanı Ruhani: ABD'nin bir adım daha atmak isteyeceğini düşünmüyorum

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, ABD'nin Devrim Muhafızları Ordusunu "terörist örgüt" ilan etmesinin propagandadan ibaret olduğunu ve Washington yönetiminin bir adım daha atmak istemeyeceğini söyledi.

İran Cumhurbaşkanı Ruhani: ABD'nin bir adım daha atmak isteyeceğini düşünmüyorum
iran,

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından yaptığı konuşmada, ABD'nin İran Devrim Muhafızları Ordusunu yabancı terör örgütleri listesine eklemesiyle ilgili değerlendirmede bulundu. 

ABD'nin geçen 40 yılda tüm gücüyle İran ve Devrim Muhafızlarına karşı durduğunu ve attığı son adımın da yeni bir şey olmadığını belirten Ruhani, "ABD'nin Devrim Muhafızlarını terör örgütü listesine alması siyasi slogan ve propagandadan ibarettir. Bu adımla psikolojik ve ekonomik açıdan baskı uygulamak istiyorlar." dedi.

İran Cumhurbaşkanı, şöyle devam etti:

"ABD yönetimi, attığı sloganların bir adım ötesine geçtiğinde ne gibi musibetlerle karşılaşacağını iyi biliyor. O yüzden acemilik yapıp bir adım daha atmak isteyeceğini düşünmüyorum."

ABD'nin attığı tüm adımların uluslararası kararlara aykırı olduğunu ifade eden Ruhani, "Siz İsrail'de bir kişiye ve partiye destek veriyorsunuz, bunun için de aptalca işlere kalkışıyorsunuz. 'Golan Tepeleri İsrail'indir' diyorsunuz ve Devrim Muhafızlarını terör listesine alıyorsunuz." diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...