Tgrt Haber
28 Ekim 2019 20:15

İran: DEAŞ lojistik desteğimiz ile yenildi

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Abbas Musevi, DEAŞ benzeri terör örgütlerinin ABD tarafından oluşturulduklarını söyleyerek, ”Irak ve Suriye, İran’ın sağladığı lojistik destekler ile DEAŞ terör örgütünü mağlup etti” dedi.

İran: DEAŞ lojistik desteğimiz ile yenildi
İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Abbas Musevi,,DEAŞ,

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Musevi, DEAŞ terör örgütü elebaşı Ebubekir el-Bağdadi’nin ABD tarafından öldürülmesine ilişkin yaptığı açıklamada, ”ABD’nin Bağdadi’yi öldürmesi büyük bir eylem değil. Çünkü DEAŞ terör örgütü biz ve bölgedeki ülkeler tarafından mağlup edildi. Ancak bölge düşmanlarının gelecek için neler düşündüğünü görmek gerekiyor” ifadelerini kullandı.

ABD’nin DEAŞ benzeri terör örgütlerini kullandıktan sonra ortadan kaldırdığını söyleyen Musevi, DEAŞ'ın direniş güçleri tarafından yok edildiğini belirterek, ”Irak ve Suriye, İran’ın lojistik desteğiyle bu terör örgütünü ortadan kaldırdı” dedi.

DEAŞ terör örgütünün tamamen ortadan kaldırılmadığını ve ABD gibi ülkeler tarafından kullanılmaya devam edildiğini söyleyen Musevi, “Bağdadi’nin ölümünü terörizmin ve DEAŞ’ın sonu olarak görmüyoruz” şeklinde konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...