Tgrt Haber
10 Ocak 2022 12:37

İran Devrim Muhafızı Komutanı Hüseyin Selami'den ABD'ye tehdit

İran Devrim Muhafızları Genel Komutanı Tümgeneral Hüseyin Selami, Kasım Süleymani'nin intikamının yalnızca bir kısmını aldıklarını söyleyerek ABD yöneticilerini tehdit etti.

İran Devrim Muhafızı Komutanı Hüseyin Selami'den ABD'ye tehdit
iran,abd,tehdit,kasım süleymani

İran Devrim Muhafızları Genel Komutanı Tümgeneral Hüseyin Selami, Tahran'da düzenlenen bir programa katıldı. Selami, programdaki konuşmasında ABD yöneticilerini tehdit etti. Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani'nin intikamının bir kısmını aldıklarını ve devamının da geleceğini belirten Selami, ABD'nin Irak'taki Ayn el-Esed Hava Üssü'nü füzelerle vurduklarını hatırlattı. Bu şekilde 'ağır bir darbe indirdiklerini' söyleyen Selami, "Ağır intikamın bir kısmını aldık ancak gerisi duruyor. ABD'li makamlar bilsin ki bir millete saldırıp intikamından güvende olamazlar." ifadelerini kullandı.

ABD'nin "Irak hükümet makamlarının davetiyle bu ülkeye giden silahsız bir kişiyi öldürdüğünü" söyleyen Selami, "Çatışma ve savaş meydanında zorlukları ve tehlikeleri atlattık. Düşmandan yana hiçbir endişemiz yok, kendimizi savunabiliriz." görüşlerini paylaştı.

İran Devrim Muhafızı Komutanı Hüseyin Selami'den ABD'ye tehdit
İran Devrim Muhafızları Genel Komutanı Tümgeneral Hüseyin Selami

ABD ÜSSÜNE İKİ SALDIRI GİRİŞİMİ

Geçtiğimiz hafta Irak hükümetine bağlı Medya Güvenlik Ağı tarafından yapılan yazılı açıklamada, Anbar vilayetindeki ABD askerlerinin konuşlu bulunduğu Ayn-el Esed Hava Üssü'ne 2 silahlı insansız hava aracıyla saldırı girişiminde bulunulduğu belirtildi. Açıklamada, SİHA’ların hava savunma sistemleri tarafından düşürüldüğü ve saldırının önlendiği ifade edildi.

İran Devrim Muhafızı Komutanı Hüseyin Selami'den ABD'ye tehdit

Bu saldırıdan birkaç gün önce de  Irak'ın başkenti Bağdat'ta bulunan Amerika Birleşik Devletleri'nin 'Victoria' üssüne saldırı düzenlendiği duyuruldu. saldırıda kullanılan SİHA’ların üzerinde ''Liderlerin intikamı'' yazdığı belirtilirken, kaynak 2 uçağın da C-RAM hava savunma sistemi tarafından düşürüldüğü aktarıldı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...