Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
24 Kasım 2021 20:16

İran ile BAE ilişkilerde yeni bir sayfa açmaya hazırlanıyor

Türkiye ile BAE arasında 9 yıl süren ardından ilk temas gerçekleşti. BAE bölgedeki diğer ülkelerle de ilişkilerini yeniden güçlendirmek için adımlarını atmaya devam ediyor. İran'dan yapılan açıklamada BAE ile ilişkilerde yeni bir sayfa açma konusunda anlaşıldığı duyuruldu.

İran ile BAE ilişkilerde yeni bir sayfa açmaya hazırlanıyor
İran,,BAE,,Türkiye,

Abu Dabi Veliaht Prensi Şeyh Muhammed bin Zayid Al Nahyan 9 yılın ardından Ankara'ya gelerek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yüz yüze görüşme gerçekleştirdi. Beştepe'de gerçekleşen görüşmenin ardından iki ülke 10 anlaşmaya imza attı. Türkiye ile beyaz bir sayfa açan BAE, İran ile de yeni bir dönemin başlangıcı için önemli bir sinyal verdi.

'İYİ KOMŞULUK' VURGUSU

İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Ali Bakıri, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, BAE'deki temaslarına ilişkin bilgi verdi.

BAE Devlet Başkanı Diplomasi Danışmanı Enver Gargaş ve Devlet Bakanı Halife Şahin el-Marar ile görüştüğünü aktaran Bakıri, "İran-BAE ilişkilerinde yeni bir sayfa açma konusunda anlaştık." ifadelerini kullandı.

BAE resmi ajansı WAM'da yer alan haberde, Bakıri'nin Gargaş ve Marar ile bir araya geldiği görüşmede, "ortak çıkarlar doğrultusunda iyi komşuluk temeline dayalı ilişkileri geliştirmenin teyit edildiği" kaydedilmişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...