Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
14 Haziran 2022 07:39 - Güncelleme : 14 Haziran 2022 07:54

İran ile İsrail arasındaki kapışmada MİT devreye girdi! Kaçırma planı önlendi

Devrim Muhafızları’nın bir komutanının öldürülmesi İsrail ile İran arasındaki gerginliği tırmandırdı. Tahran yönetimi suikast ile ilgili İsrail’i sorumlu tutarken İran’ın intikam için Türkiye’ye gelen İsrailli turistleri kaçırma planı yaptı. Devreye giren Milli İstihbarat Teşkilatı ise İran’ın ‘intikam operasyonunu’ önledi.

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: Türkiye Gazetesi
İran ile İsrail arasındaki kapışmada MİT devreye girdi! Kaçırma planı önlendi
iran,israil,türkiye

İsrail ile İran arasındaki gerginlik had safhaya ulaştı. İran’da 22 Mayıs’ta İran Devrim Muhafızları’mım üst düzey komutanlarından Albay Hasan Sayad Hüdayi’nin öldürülmesinin ardından İran cephesi adeta ateş püskürdü. Saldırıdan sonra zehir zemberek açıklamalar Tahran yönetimi tarafından yapılırken suikasttan İsrail sorumlu tutuldu ve karşılık verileceği açıklandı.

MİT İRAN’IN OPERASYONUNU DURDURDU

İsrail basınında yer alan iddialara göre, Millî İstihbarat Teşkilatı (MİT) İran'ın Türkiye'deki İsrailli turistleri kaçırma planını deşifre ederek engel oldu. Haberde İran'ın 'intikam operasyonu'nu engelleyen MİT'ten ajanların sayısı ve herhangi bir tutuklama yapılıp yapılmadığına dair bir bilgi verilmediği aktarıldı. İsrail, İran kaynaklı tehdit gerekçesiyle vatandaşlarına seyahat uyarısında bulundu.  İsrail merkezli haber sitesi Ynet'e konuşan İsrailli bir yetkili, İran'ın İsraillileri kaçırma veya silahlı saldırı düzenleme girişimlerinin arttığını savundu.

Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...