Tgrt Haber
13 Ocak 2022 16:16

İran, Mossad'ı 'bal tuzağı' taktiği ile vurdu! 4'ü kadın 5 İsrailli tutuklandı

Bu kez İran İstihbaratı, İsrail'i dünyada Mossad'ın bilgi sızdırmak amacıyla kadınları aracı olarak kullandığı 'bal tuzağı' taktiği ile vurdu. İranlı erkek bir ajan, İsrailli 4 kadınla irtibat kurarak Tel Aviv'deki ABD Büyükelçiliği de dahil olmak üzere pek çok fotoğraf ve bilgiye ulaştı. Olayın deşifre olmasıyla birlikte 4'ü kadın 5 İsrail vatandaşı ajanlık suçlamasıyla tutuklandı.

İran, Mossad'ı 'bal tuzağı' taktiği ile vurdu! 4'ü kadın 5 İsrailli tutuklandı
rambud namdar,İsrail ajanı,İran ajanı

İsrail Güvenlik Ajansı, İran istihbaratına çalıştığı iddiasıyla 4’ü kadın 1’i erkek olmak üzere 5 İsraillinin tutuklandığını açıkladı. Ajans, 5 İsrail vatandaşının İran istihbarat ajanı Rambud N. adlı şahısla temas halinde olduklarını ve bilgi sızdırdıklarını ortaya çıkardı.  Yapılan açıklamaya göre, ajan Rambud N. tarafından görevlendirilen 5 İsraillinin, Tel Aviv'deki ABD Büyükelçiliğinin fotoğrafları da dahil olmak üzere devlet kurumlarının fotoğraflarını paylaştıkları ve gizli bilgiler aktardıkları kaydedildi.

İRAN’DA YAŞAYAN BİR YAHUDİ YALANI  

Soruşturma, İsrail Güvenlik Ajansı ile İsrail Polisi tarafından bazı vatandaşların İran ajanı Rambud N. ile irtibatlı olduğu şüphesiyle başlatıldı. İddiaya göre dört kadın ve bir erkekten oluşan şüpheliler, Facebook'ta İran'da yaşayan bir Yahudi olduğunu söyleyen Namdar N. ile tanıştı. Ajansa göre Rambud N., tüm şüphelilerden Facebook'ta iletişim kurmak yerine WhatsApp'ta konuşmalarını istedi. Ancak bu görüşmelerde Namdar N. telefonunun kamerasının kırıldığı iddiasıyla yüzünü göstermedi. Ajans, bazı kadınların Namdar N.’nin İran ajanı olduğundan şüphelenirken onunla konuşmaya devam ettiklerini ve para karşılığında onun taleplerini yerine getirdiklerini söyledi.

ABD BÜYÜKELÇİLİĞİ İÇİN EŞİNİ FİGÜRAN YAPTI

 Şüphelilerden biri ise kocasıyla birlikte Namdar N. ile birkaç yıldır temas halindeydi. Çift, tüm şüphelerine rağmen yine de Tel Aviv'deki ABD büyükelçiliğinin, şehirdeki İçişleri ve Sosyal İşler ve Sosyal Hizmetler Bakanlıklarının binalarını için gizlice çekip fotoğraflarını paylaştı ve bilgi sızdırdı. Hatta taksi şoförü olan eş, Tel Aviv'deki ABD büyükelçiliğinin fotoğraflarını çekmek için eşini figüran olarak kullandı. 

İran, Mossad'ı 'bal tuzağı' taktiği ile vurdu! 4'ü kadın 5 İsrailli tutuklandı

OĞLUNUN ASKERİ TÖREN FOTORAFLARINI BİLE PAYLAŞTI

Rambud N., İsrailli vatandaşlardan üst düzey savunma teşkilatı görevlileri hakkında istihbarat toplamasını istemenin yanından farklı talepleri de oldu.  57 yaşındaki Beit Shemesh’den oğlunu İsrail İstihbarat Teşkilatı'nda görev yapmasını istemek ve oğluna ait askeri belgelerin yanı sıra oğlunun askere alınma töreninden fotoğraf ve videolarını da kendisiyle paylaşmasını istedi. Beit Shemesh, bu talepleri de geri çevirmedi. Ayrıca Shemesh, talep doğrultusunda İranlılar için bir kulüp kurdu, kulüp faaliyetinin fotoğraf ve videolarını paylaştı. 23. Knesset seçimleri sırasında sandığın fotoğraflarını çekmek, Kudüs'teki Amerikan Büyükelçiliği'nin fotoğrafını çekmek, bilgisayar ve cep telefonu satın almak gibi pek çok görevi yaptı.  Bu görevler için Namdar N.’den yaklaşık 60 bin lira aldı.

TÜRİYE DETAYI 

47 yaşındaki Kfar Saba, iki farklı olayda Namdar N.'den alması şüphesiyle tutuklandı. Bu para, İran'dan İsrail'i ziyaret etmek için gelen bir akraba aracılığıyla, diğer ise Namdar N.’nin Türkiye'deki işbirlikçilerinden biriyle yaptığı görüşmede alındı.
50 yaşındaki bir kişi de yaklaşık bir buçuk yıl Namdar N. ile irtibat halindeydi. Ajans, katıldığı çeşitli ticari girişimler ve yardım projeleri karşılığında 15 bin lira aldığını kaydetti. 

Olaya karışan dört kadın, yabancı bir ajanla temas kurmakla suçlanıyor ve en fazla 15 yıl hapis cezası talep ediliyor. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...