Tgrt Haber
17 Temmuz 2022 10:38 - Güncelleme : 17 Temmuz 2022 11:01

Restleşme sürüyor: İran'dan 61 ABD vatandaşına yaptırım

İran ve ABD'nin restleşmesi sürüyor. İran Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada 61 ABD vatandaşının daha yaptırım listesine alındığı bildirildi.

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
Restleşme sürüyor: İran'dan 61 ABD vatandaşına yaptırım
iran,abd,yaptırım

İran, aralarında eski ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo’nun da bulunduğu 61 ABD vatandaşını daha İranlı muhalif grup “Halkın Mücahitleri Örgütü”ne destek verdikleri gerekçesiyle yaptırım listesine dahil etti.

İran Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, eski ABD Başkanı Donald Trump’ın kişisel avukatı Rudy Giuliani ve Eski Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton da örgüte destek verdiklerini dile getirmelerinin ardından yaptırım listesine eklendi.

İran, bu yıl içerisinde 51 ABD vatandaşını daha yaptırım listesine almıştı.

BIDEN'DAN TEHDİTVARİ SÖZLER

Joe Biden, İsrail televizyonu Kanal 12'ye yaptığı açıklamalarda İran'ı tehdit etti. Biden, ''İran'ın nükleer silahları olmaması için gerekirse güç kullanırız'' dedi. Nükleer anlaşmayı diriltmekte kararlı olduğunu belirten Biden, ''Şimdiden daha kötü olan bir şey varsa o da nükleer silaha sahip olan İran'' diyerek açıklamalarını sürdürdü.

Eski Başkan Donald Trump'ın nükleer anlaşmadan çekilmesini 'büyük bir hata' olarak nitelendiren Biden, "İran nükleer silaha hiç olmadığı kadar yakın" açıklamasını yaptı. 

ABD VE İSRAİL'DEN İRAN'A KARŞI ORTAK BİLDİRİ

ABD Başkanı Joe Biden, Ortadoğu ziyaretinin ilk durağı olan İsrail’de, ülkenin Başbakanı Yair Lapid ile bir araya geldi. Başkan Biden ve Başbakan Lapid, İran’ın nükleer silahlarını reddetmek için ortak bildiri imzaladı. Biden, daha sonra düzenlenen basın toplantısında, “İran'ın nükleer silah edinmesine izin vermeyeceğiz" dedi.

Restleşme sürüyor: İran'dan 61 ABD vatandaşına yaptırım

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...